Søren gik i retten for at få usb-stik tilbage fra kommunen

Bad om 30 sider på usb - fik i stedet kørt 2000 ark hjem

Artiklens øverste billede
Søren N. Larsen gik i retten i Grenaa for at få udleveret det famøse usb-stik.

GRENAA Da vi for nylig i avisen portrætterede tilflytteren Søren N. Larsen, der var begyndt at markere sig i spørgetiden forud for kommunalbestyrelsesmøderne i Norddjurs, lagde han ikke skjul på, at han var indstillet på at gå meget langt, hvis han roder sig ud i en konflikt.

Det blev dokumenteret forleden i retten i Grenaa, hvor Søren N. Larsen havde stævnet Norddjurs Kommune i en fogedsag for at få udleveret et usb-stik, som i måneder har befundet sig på Grenaa Rådhus. Søren Larsen ville gerne have det retur. Norddjurs Kommune ville ikke vide af det. Men intet skete - og tiden gik.

Over for dommeren forklarede Søren N. Larsen, at han er fritaget for digital kommunikation med det offentlige. Derfor havde han i forbindelse med en aktindsigt vedlagt et usb-stik, som kommunen kunne bruge til at gemme de ønskede oplysninger på.

"Men jeg fik at vide, at kommunen ikke ville sætte en brugt usb-nøgle i deres computere. Det har jeg undret mig over, for jeg har fra andre afdelinger i kommunen modtaget flere usb-stik med reklamelogoer på. Hvor mon de er kommet fra," spurgte Søren N. Larsen, der over for dommeren fremviste blandt andet et usb-stik med reklame for Buus Anlægsgartner.

"Har Norddjurs Kommune måske købt den," undrede Søren N. Larsen sig.

100 kroner - hvorfor?

Han var også kritisk over, at Norddjurs Kommune tager 100 kroner i håndteringsgebyr.

"Så skal de dokumentere, at udgiften for kommunen er 100 kroner. Og er udgiften kun 40 kroner, så vil jeg da ikke betale mere," sagde Søren N. Larsen, der til fogedretten havde sendt et erstatningskrav rettet mod Norddjurs Kommune på 26.000 kroner. 100 kroner pr. dag siden maj - den periode, hvor han har måttet undvære usb-stikket. Søren N. Larsen ville også have kommunen til at betale de 300 kroner, som han måtte betale i retsafgift for at rejse sagen - samt kørepenge til og fra retten i Randers, fordi han ikke kunne få lov at aflevere sin stævning i rettens afdeling i Grenaa.

I retten forklarede afdelingsleder Anders Jørgensen fra Norddjurs Kommune, at man slet ikke ville have noget med usb-stikket at gøre. Derfor var det blevet anbragt i et skab på Borgerservice og Søren N. Larsen havde fået at vide, at han kunne hente det der.

"Det mindes jeg ikke at have fået at vide," lød kommentaren fra Søren N. Larsen.

Kvalt i papir

Han forklarede, at aktindsigten måske omfattede 30 sider - men i stedet for at få oplysningerne på det ønskede usb-stik, stod en rådhusbetjent en dag hjemme hos Søren N. Larsen med en kasse med 2000 ark.

"Det var for at kvæle mig i papir, at de gjorde det," sagde han.

Anders Jørgensen kaldte det "en særlig service" at aflevere papirerne på Søren N. Larsens privatadresse.

"Kommunen skal kun komme på besøg hos mig efter aftale. Jeg lider af eftervirkningerne af to piskesmæld og har svært ved at sove, så når jeg endelig kan sove, vil jeg gerne gøre det i fred og ikke blive banket op," sagde Søren N. Larsen.

Han havde bedt Norddjurs Kommunes borgerrådgiver om at hjælpe med at udrede sagen om usb-stikket.

"Men han må kun give gode råd og har ingen magt, så han rådgav til at anlægge sagen mod kommunen," sagde Søren N. Larsen.

I retsmødet ville dommeren vide, om Søren N. Larsen på noget tidspunkt havde været forbi rådhuset for at hente usb-nøglen.

"Ja, men i Borgerservice sagde de, at de ikke havde den," svarede han.

Afleveret

Men med til retsmødet havde Anders Jørgensen i en hvid kuvert den famøse usb-nøgle, som han så overrakte dommeren - der straks afleverede den videre til Søren N. Larsen, som forsikrede, at det var den rigtige usb-nøgle.

Men det var sådan set også det eneste Søren N. Larsen fik med sig hjem. For retten vurderede ikke, at kommunen skulle betale erstatning for den tid, usb-nøglen har været opbevaret på rådhuset - og Søren N. Larsen hænger også selv på retsafgiften og køreturen til og fra Randers.

"Vi kan fra kommunens side ikke se, at der er noget krav at gøre gældende. Der har slet ikke været grund til at bruge fogedretten til det her. Man kan lave de konflikter, man vil, og konflikter kan også arrangeres," sagde Anders Jørgensen.

Søren N. Larsen tog straks til genmæle.

"Det er at arrangere et problem for en borger, når man i en aktindsigt afleverer 2000 ark hos ham og forsøger at drukne ham i papir."

Dommeren i fogedretten mente ikke, at der var dokumenteret et tab på 26.000 kroner for at undvære et usb-stik.

"Så hvis du vil gå videre med det, må du anlægge en civil sag, og er du utilfreds med min afgørelse, må du kære til landsretten. Jeg er enig i, at det her slet ikke burde være kommet for retten, for du kunne bare have hentet usb-nøglen på rådhuset," lød de afsluttende bemærkninger fra dommeren.

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.