Taxavognmænd: Hvorfor har Kalø Taxi fået monopol på at køre ældre Syddjurs borgere til vaccination?

Lokale taxavognmænd undrer sig over, hvorfor Syddjurs udelukkende har benyttet Kalø Taxi til at fragte borgere til og fra vaccinationsstedet i Randers

Artiklens øverste billede
Flere Syddjurs taxavognmænd er fortørnede over, at alt kørsel med ældre borgere til vaccinationsstedet i Randers er forbeholdt Kalø Taxi. Arkivfoto

COVID-19 Kalø Taxi har hidtil haft monopol på at køre borgere fra Syddjurs Kommune til til 1. vaccination mod Covid-19 til og fra vaccinationsstederne i Aarhus og Randers.

Der er tale om kørsel med med de svageste og ældste borgere i kommunen.

Det har vakt undren hos andre del af taxa-branchen i Syddjurs, at andre taxavognmænd ikke har haft mulighed for at byde ind på opgaven.

"Vi er flere, der undrer os over Syddjurs Kommune. Vi synes ikke, det er fair overfor vi andre taxavognmænd, der som mange andre kæmper hårdt lige nu for vores økonomi, at vi ikke har været inde i billedet," siger således Majbritt Mondberg, indehaver af Mondberg Taxi i Balle.

Masser af koordinering

Hos Syddjurs Kommune forklarer leder af Ledelsessekretariatet hos Syddjurs Kommune, Hanne Lykke Thonsgaard, at det store koordineringsarbejde der ligger i planlægningen af kørslen, gjorde det naturligt for Syddjurs Kommune, at tildele den samlede kørsel til én leverandør.

"Syddjurs Kommune er blevet tildelt et antal vacciner, som borgerne for en stor dels vedkommende skulle modtage allerede dagen efter. Det antal vacciner kommunen har modtaget, har skullet fordeles iblandt kommunens borgere ud fra Statens anvisninger, borgerne skulle kontaktes, og behov for kørsel har først kunnet fastslås på baggrund af denne kontakt. Dette har resulteret i en samlet liste fra tildeling til tildeling, der skulle videreformidles til leverandøren, til planlægning og kørsel dagen og dagene efter, ud fra anvisninger i forbindelse med tildelingen," forklarer Hanne Lykke Thonsgaard i en mail til Lokalavisen.

Hun henviser til, at der er tale om en kørsel af begrænset omfang - ikke over 250 borgere falder ind i kategorien - og hver borger skal transporteres maksimalt 2 gange . Derudover er der en del mulighed for samkørsel, hvor 2 eller flere borgere kan tages med på samme kørsel.

"Selvom der er tale om forholdsvist få kørsler, er der behov for en stor grad af fleksibilitet fra leverandøren, da turene skal planlægges med meget kort varsel," understreger Hanne Lykke Thonsgaard.

"Acceptabelt tilbud"

"Opgavens begrænsede omfang, den korte frist for første kørsel, behovet for det rigtige materiel til denne kategori af borgere, samt behovet for en fleksibel leverandør, gjorde det naturligt at indhente et tilbud fra vores nuværende leverandør til 'normal' kørsel af selvsamme målgruppe. Da dette tilbud var acceptabelt i henhold til opgavens kompleksitet og korte tidsfrister, valgte Syddjurs Kommune at tildele opgaven til Kalø Taxi," lyder det videre.

Ifølge Hanne Lykke Thonsgaard overvejer Syddjurs Kommune, om der er fremtidig kørsel i forhold til vaccinationsopgaven, der kan udbydes til flere leverandører.

"Det vil blive vurderet i forhold til tidsfristen, behovet for fleksibilitet og målgruppens behov."

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.