Bering-Beder Vejen: Trods forsinkelse med bro og et spor mere holder tidsplanen

Hvis alt går som planlagt, og det forventer man, så står vejen klar ved årsskiftet 2022/2023

Artiklens øverste billede
Arbejdet med at få etableret en bro ved Sønderbro i Tranbjerg er i fuld sving.

trafik Arbejdet med at anlægge Bering-Beder Vejen er i fuld sving, men der er dog lidt udfordringer og bump på vejen. 

Der er blandt andet noget jord, der skal flyttes fra et sted til et andet, og det har betydet en mindre forsinkelse af opførelsen af en cykelsti og bro ved Sønderbro i Tranbjerg. Oveni har byrådet besluttet, at der skal etableres et spor mere i den ene retning, men projektleder i Teknik og Miljø Carsten Thomsen fortæller, at det ikke kommer til at forsinke åbningen af Bering-Beder Vejen, som er planlagt til årsskiftet 2022/2023. Det skyldes, at der egentlig helt fra begyndelsen var gjort klar til, at der nemt kunne udvides med et spor, og nogle steder på strækningen gør det faktisk arbejdet nemmere, at der kommer et spor mere.

Han fortæller, at der lige for tiden er en del udfordringer med jorden, der skal transporteres fra et sted til et andet, da en del af den er meget blævret, og samtidig er andet af den meget leret, så det giver nogle udfordringer, men tidsplanen holder, regner man med.

"På nuværende tidspunkt forventer vi ikke, at åbningen af vejen bliver forsinket. Når jeg taler med entreprenøren og kigger ham dybt i øjnene, siger han, at tidsplanen holder," siger Carsten Thomsen.

Cykelstien, der skal køre ved Sønderbro i Tranbjerg, er på grund af jord-udfordringerne blevet lidt forsinket. Den skulle have stået klar i slutningen af januar, men det er nu udskudt til slutningen af februar. Cyklisterne kan stadig komme igennem, men det skaber lidt forsinkelser i forhold til transporten af jorden, da lastbilchaufførerne skal tage hensyn til cyklisterne og ikke "bare" kan koncentrere sig om at køre.

I gang flere steder

I efteråret 2020 var der spærret ved Hovedvejen i Hasselager, men den er åbnet igen, og arbejdet med det videre forløb af vejen er nu rykket til resten af strækningen. Lige nu bliver der arbejdet flere forskellige steder langs den kommende vej.

På nuværende tidspunkt forventer vi ikke, at åbningen af vejen bliver forsinket

"Det er et stort logistisk arbejde, vi er i gang med. Man kan opleve, at vi er i gang i et område i en periode, og så står det stille i en periode igen, og sådan fortsætter det," fortæller projektlederen og pointerer, at alt, hvad der overhovedet kan blive genbrugt i forbindelse med anlæggelsen af vejen, bliver genbrugt.

Bekymring for støj

På de sociale medier i de lokale grupper har der været debat om støjen, der kommer til at være i forbindelse med Bering-Beder Vejen.

Carsten Thomsen fortæller, at byens politikere har lavet en ekstra indsats for at dæmpe larmen fra den kommende vej. Den bliver flere steder gravet ned i niveau, mens der andre steder bliver sat støjvolde op.

"Det bliver lidt forskelligt, hvad der bliver brugt. Der er for eksempel et åløb i Mårslet, der skal tages hensyn til, så der kommer vejen til at ligge i terræn. Den østlige del af Mårslet er for eksempel godt dækket af i forhold til støjen, mens det er lidt mindre i den vestlige del, men der er der langt mellem husene. I Tranbjerg bliver der sat støjvold op, og i Hasselager er den allerede etableret," forklarer Carsten Thomsen.

Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.