Debat: God butiksplan væltet af en bred liberal alliance

Artiklens øverste billede
Håbløse trafikale forhold ved McDonaldskrydset på Århusvej i Grenaa har været en central del af debatten om, hvor Grenaas handel skal udvikle sig.

DEBAT Norddjurs kommune har lavet et omhyggeligt forslag til hvor man skal placere store dagligvarebutikker i Grenaa. Som understøtter købstadens bykerne, tager højde for trafik, for andre byplanhensyn og som kan tiltrække kunder til byen. Planen er lavet på politisk initiativ med brug af egne fagfolk og eksterne rådgivere med særligt kendskab til detailhandelsmarkedet. Som en vigtig brik i Norddjurs nye kommuneplan.

Forslaget om at placere butikkerne i Grenaa bykerne og Havnebyen blev vedtaget med 18 for, herunder SF. Kun 6 stemte imod i kommunalbestyrelsen i oktober.

Men så blev det vedtagne forslag sat til behandling én gang til i december. I mellemtiden var kommet en borgerlig samling: 6 fra V, 1-2 fra DF og LA og konservatives 4 mandater gik sammen, i alt 12 gik sammen i en ”liberal alliance”. Den ”liberale alliance” blev udvidet til et flertal imod oktober-beslutningen med fem socialdemokrater: Én vil have dagligvarebutikker helt uden for byen ved Hesselvang, én vil have Rema-1000 på Århusvej ved McDonalds krydset uanset massiv trafiktrængsel, et par stykker vil følge placeringsreglerne, men vil lige undtage butik ved Dolmer og på Sydhavnen fra reglerne. Når de undtagelser lægges sammen, giver det 5 socialdemokratiske stemmer. I alt 17 stemmer i en ”liberal alliance”, og hovsa!: Så fik Norddjurs et flertal IMOD placeringsregler for dagligvarebutikker.

Dagligvarebutik ved Hesselvang og ved Dolmer vil holde mange forbrugere helt væk fra indkøb i Grenaa bykerne. Visionerne for en attraktiv Sydhavn smadres, hvis det meste af pladsen der går til storbutik og parkering. Man behøver ikke at placere butikker, lige hvor en stor detailhandelskoncern foretrækker det.

Købstadstorvet i Grenaa er blevet super attraktivt. Vi skal udnytte hvad der er af plads i Grenaas bykerne til en (endnu) mere attraktiv indkøbsby. Mellem Sønderport og GD-byen er plads og muligheder. Dem skal vi styrke, ikke svække. 

Vi skal snart lave forslag til kommuneplan. Så stiller SF igen forslag om klare kriterier for dagligvareplaceringer i Grenaa. Så det er ikke sikkert, at de 17 ”butiksspredere” får lov at udhule byplanlægningen i Grenaa.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.