Erhvervsliv: Konkurs-boom udeblev på Djursland

Virksomhederne i både Norddjurs og Syddjurs klarede sig godt sidste år, selvom coronakrisen rullede hen over landet, viser tal fra regnskabsprogrammet Dinero 

Artiklens øverste billede
Martin Thorborg opfordrer borgerne til at støtte deres lokale handels- og erhvervsliv. Hvis man ønsker et stærkt lokalt erhvervsliv, så er man nødt til at lægge nogle penge der, lyder budskabet

ERHVERVSLIV Det frygtede konkurs-boom i erhvervslivet i 2020 på grund af corona-situationen og nedlukningen af landet i ti uger i foråret udeblev.

Det viser tal fra Danmarks Statistik, som regnskabsprogrammet Dinero har fået adgang til. Faktisk faldt antallet af konkurser fra 2019 til 2020 på landsplan med hele 34 procent. I alt har hele 75 danske kommuner oplevet en nedgang i antallet af konkurser.

"Sidste år var alt andet end en dans på roser for landets erhvervsdrivende, og det gør det kun mere imponerende, at antallet af konkurser faldt så drastisk. Jeg tror, det skyldes en kombination af hjælpepakker, og at mange selvstændige har været dygtige til at omstille deres virksomhed til den nye virkelighed," udtaler Martin Thorborg, iværksætter og adm. direktør i regnskabsprogrammet Dinero.

I Syddjurs Kommune faldt antallet af konkurser med 3,2 procent fra 2019 til 2020 viser Dineros interaktive Danmarkskort.

I Norddjurs Kommune er det tilsvarende tal hele 25,8 procent.

Brug de lokale

Selvom virksomhederne klarede sig bedre gennem 2020, end man overhovedet kunne have håbet, så advarer Martin Thorborg om, at det værste ikke nødvendigvis er overstået endnu. Mange virksomheder har kæmpet for deres liv hele sidste år, og det kommer de også til i den kommende tid.

"Mange virksomheder har klaret sig indtil nu, men de er stadig i store økonomiske vanskeligheder, og om lidt skal mange virksomheder betale en momsregning, som kan gøre ondt," udtaler Martin Thorborg.

"Vil man hjælpe virksomhederne, så bør man overveje at foretage sine indkøb lokalt. Når virksomhederne åbner igen, så køb din shampoo hos frisøren, køb din vin hos vinmanden, køb dit oksekød hos slagteren, og kontakt din lokale håndværker, hvis du skal have fikset noget i hjemmet eller haven. Hvis man ønsker et stærkt lokalt erhvervsliv, så er man nødt til at lægge nogle penge der," udtaler Martin Thorborg.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.