Genåbning: Lærerne får maksimal frihed til at undervise

Børn og Unge-rådmand Thomas Medom glæder sig over, at de mindste elever nu kan komme i skole igen, og at lærerne kan fokusere på trivsel

Artiklens øverste billede
Modelfoto:

Folkeskolerne i Aarhus melder klar til, at de yngste elever fra 0. til 4. klasse igen kan komme sikkert og trygt i skole fra mandag 8. februar. Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse, efter det på et pressemøde i dag kom frem, at de mindste elever fra på mandag skal fysisk i skole.

"Jeg er virkelig glad for, at vi tager hul på en ny genåbning, og at vi begynder med de yngste elever. Børn og forældre har sammen med medarbejderne på skolerne udvist kæmpestor tålmodighed og vilje til at lykkes, men det er et stort fremskridt, at skolerne igen kan så dørene op. Vi gør vores yderste for at komme godt i gang igen, og jeg ved, at skolerne glæder sig til at få tilbage igen," siger Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge.

Han hæfter sig ved, som det kom frem på pressemødet, at der fortsat skal undervises efter reglerne om nødundervisning.

"Genåbningen bliver under maksimal frihed til at tilrettelægge undervisningen lokalt, fordi eleverne fortsat skal have nødundervisning. Det betyder frihed fra minimumstimetal, tvungne læringsmål og krav til pensum. Det giver en frihed til at fokusere på trivsel og god læring fremfor at skulle stresse sig igennem hverdagen," siger rådmanden.

Forældre vil modtage nærmere besked om deres børns skoles genåbning via kommunikationsportalen Aula.

jr

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen