Skoleleder vender hjem til Østjylland

52-årige Carsten Baun er nytiltrådt skoleleder på Tranbjergskolen i en noget mærkelig tid med få elever og ansatte

Artiklens øverste billede
Carsten Baun foran sin nye arbejdsplads.

Inden Carsten Baun begyndte i sit nye job som skoleleder for Tranbjergskolen, kendte han mest forstaden syd for Aarhus for utallige fodbold- og håndboldkampe fra sine unge år som Hinnerup-dreng.

Og efter en langvarig afstikker til det vestjyske, hvor han både blev uddannet lærer og har arbejdet som skoleleder i henholdsvis Vemb og Holstebro, er den 52-årige skoleleder tilbage i det østjyske.

"Det er specielt at være tilbage, og der er sket meget siden 1993, hvor min hustru og jeg rykkede vestpå. I foråret flyttede vi til Voel ved Silkeborg for at komme tættere på vores tre børn og to børnebørn, for vi kunne se, at de nok ikke rykkede tilbage til Vestjylland med de ting, de havde gang i," forklarer Carsten Baun.

Naturligt samlingspunkt

Det var egentlig planen, han skulle fortsætte som skoleleder i Holstebro, men så dukkede jobbet som skoleleder for Tranbjergskolen op. Størrelsesmæssigt og med en skole med flere matrikler mindede jobbet om den proces, han havde været i igennem i Holstebro siden 2015.

"Og så synes jeg, det kunne være spændende at gøre det igen et nyt sted. Samtidig savnede jeg i min tid som skoleleder på Vemb Skole det særlige sammenhold, som der er i en landsby med stor forældreopbakning. Det fornemmer jeg og har hørt og læst, at der er her. Det er helt klart noget, som har tiltalt mig ved det her job. Jeg kan godt lide, når en skole er et naturligt samlingspunkt i lokalsamfundet," siger den nye skoleleder, der har atten års leder erfaring.

Det har ikke kunnet undgås, at begyndelsen har været anderledes i disse coronatider.

"Altså, det er jo en mærkelig tid at starte som skoleleder, men nu er jeg sådan en type, der prøver at finde det positive frem, og sådan en halvtom skole giver mig mulighed for sætte mig ind i alle mulige ting og arbejdsgange i en stor kommune," siger han og fortsætter:

"Men jeg kan godt mærke, det er noget specielt, og det bliver meget teoretisk, for jeg kan ikke gå ned og se, hvordan vi gør tingene i praksis. Og det savner jeg helt vildt," siger Carsten Baun.

Der er i øjeblikket ansatte og elever, som bliver nødpasset og undervist på skolen på skolen. På mandag kommer der så elever ind fra 0.-4. klasse, og det bliver glædens dag efter en januar måned uden særligt mange elever og ansatte.

"Vi tager imod dem med åbne arme og glæder os til, at skolen kommer til at sprudle af mere liv," siger Carsten Baun med et efterfølgende smil.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.