100.000 kroner, der skal gøre det nemmere for alle at færdes over alt

Norddjurs Kommune modtager nu ansøgninger fra Tilgængelighedspuljen

Artiklens øverste billede
Dronningens Ferieby i Grenaa er super-glade for donationen fra Tilgængelighedspuljen, der blev brugt til at anskaffe denne allerede populære XL Hippocampe. Privatfoto.

NORDDJURS "Formålet er, at alle mennesker skal have de samme og lige muligheder for at kunne færdes både i vores byer og bygninger - men også i naturen".

Og for at fremme den gode sag, har Norddjurs Kommune i 2021 afsat 100.000 kroner.

Pengene skal søges i kommunens tilgængelighedspulje, hvor der er ansøgningsfrist her lige om hjørnet 18. februar.

Man kan finde alle oplysninger om hvordan man søger på kommunens hjemmeside.

Nemt at søge om penge

Peter Hjulmand Nielsen, formand for handicaprådet i Norddjurs understreger, at det ikke er kompliceret at sende sin ansøgning og han håber, at se rigtig mange ansøgninger og er overbevist om, at der er mange steder i kommunen hvor de her øremærkede penge kan gøre stor gavn.

Sidste år modtog spejderne i Auning et stort beløb som de kunne lave niveaufri adgang til toilet, ligesom Djursland for Fuld Damp med base fik et beløb til kørslen med skinnecykler, hvor kørestole fik lettere adgang.

Dronningens Ferieby i Grenaa ved Schleoroseforeningen modtog 22.452 kroner fra puljen og de penge er anvendt til at anskaffe en XL-hippo-campe, der skal gøre det lettere at bade.

Anskaffelsen har været en stor succes, da mange gæster har et stort ønske om at kunne komme rundt i naturen og ud og bade i Kattegat på egen hånd, ikke mindst i disse corona-tider", fortæller Karen Lassen, som er daglig leder i Dronningens Ferieby.

Niveau-fri adgang er et af de helt store problemer mange steder, ligesom der for hørehæmmede er løsninger med teleslynge, der kan give mulighed for at de kan få den samme oplevelse som almindeligt hørende medborgere ved foredrag, musik-arrangementer og lignende.

."Der er stadig rigtig meget brug for de her penge. Vi ser mange bygninger, hvor der er problemer for personer i kørestol, der må melde fra fordi de ikke kan komme ind. Og det er ærgerligt".

To slags teleslynge

Formanden for Handicaprådet slår også et slag for at der flere steder etableres teleslynge, da det er erfaringen, at hvis en arrangør kan annoncere med at der er teleslynge, så er der flere med hørehandicap, der melder sig.

Teleslynge fås i forskellige systemer, så man kan vælge den løsning, der passer bedst til den enkelte forsamlingsbygnings-type og til det formål, teleslyngen skal opfylde, om det er primært musikoplevelser eller tale.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.