"Vi skal passe på vores guld - kommunens gode borgere"

Vivild-borger Martin Busk Jensen frygter for fremtidens skatteindtægter i Norddjurs Kommune

Artiklens øverste billede

VIVILD: "Jeg ser en dyster fremtid for kommunen med de konstante nedskæringer på skoler og institutioner som viser potentielle tilflyttere, at der tydeligvis ikke tænkes i at passe på sit guld".

Sådan lyder advarslen til politikerne i Norddjurs fra Martin Busk Jensen, der er fra Allingåbro men i dag bor i Vivild - og hvorfra han ser trusler mod det nære, lokalsamfund som bekymrer ham.

"Igen virker det hovedrystende, hvordan man i Norddjurs Kommune behandler sit guld. Her betragter jeg de gode borgere i kommunen som guldet.

Hvis jeg forsøger at drage lidt parallel til erhvervslivet, hvor man i høj grad ønsker at passe på sit guld, medarbejderne, så kan det undre mig i den grad, at man ikke gør det samme i kommunen. I erhvervslivet forsøger man at skabe tryghed, atraktive vilkår, gode udviklingsmuligheder og en sikker fremtid for at fastholde guldet og stille sig attraktivt over for potentiel guld".

Mangler investeringer

Derfor undrer det Martin, at kommunen ikke forsøger det samme. Men mener, at det måske skyldes, ar kommunen har en anden værdiansættelse af dens borgere end de,n som han selv tænker, de bør have.

"Jeg fortsætter i den blinde tro på, at kommunen betragter borgere som guldet, og derfor undrer fraværet af investeringer og planer for, hvordan man skaber tryghed, attraktive vilkår, gode udviklingsmuligheder og en sikker fremtid mig enormt. Jeg er sikker på, at man fortsætter med at afvikle og begrænse mulighederne for at guldet kan udvikle sig og muligvis endda formere sig, vil sætte en effektiv stopper for mere guld i kommunen".

Flere gode skatteborgere

Martin Busk Jensen forklarer, at en anden måde at betragte borgerne som guldet på er deres bidrag til kommunen i form af skatter.

"Det må da være en prioritet på allerhøjeste niveau at finde flere indtægter blandt andet i form af skatter fra guldet. Ikke i form af højere procentsatser, men ved at få mere guld til kommunen. Hvordan får man så det? I mine øjne kræver det planer og investeringer, hvor man stiller sig så attraktivt som muligt, så man viser man kan passe på sit guld og det er et trygt sted at lave nyt guld, uanset hvor i kommunen man bosætter sig".

Scorer kæmpe selvmål

Den unge erhvervsmand fra Vivild medgiver, at kommunen gerne investerer i turisterhvervet, men spørger sig selv om det mon ikke er skatteindtægter fra en tilflytter-familie, der bidrager væsentligt mere end nogle ekstra besøgende til eksempelvis Kattegatcentret.

"Er investeringer som kommunen trods alt foretager, så de rigtige?"

Ved at spille borgerne og lokalsamfundene mod hinanden, som Martin Busk Jensen mener, tilfældet er mellem børnehaven i Nørager og Nordlyset i Vivild, mener Martin Busk Jensen, at kommunen scorer et kæmpe selvmål.

!"Jeg tror kommunen undervurderer de ildsjæle og entreprenører, der trods alt findes i lokalsamfundene og vil se, hvordan kræfterne samles og mobiliseres, når kommunen ikke spiller med, men mod og med skjulte opfordringer til lokale "overlevelseskampe".

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.