Påvirker lyskryds og over 9.000 husstande

En strømafbrydelse i det sydlige Aarhus har medført, at flere husstande er uden el, og det har også fået lyskryds til at gå i sort

Artiklens øverste billede
Bor man i den sydlige del af Aarhus, skal man onsdag morgen finde stearinlys frem. Stort strømnedbrud betyder nemlig, at over 9.000 husstande er uden el.

En fejl i forsyningsnettet har onsdag morgen medført, at flere aarhusianere i den sydlige del af Aarhus er vågnet op til et hjem uden strøm.

Det oplyser el-selskabet Dinel, der står for elnettet i området.

Det er i Tranbjerg og dele af Viby, at der i øjeblikket er nedbrud, og det påvirker over 9.000 kunder, oplyser Dinel.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Sådan ser der onsdag morgen ud ved Bygma i Viby, hvor gadebelysningen ikke virker på grund af strømnedbruddet.

"Vi er allerede i gang med at lokalisere/rette fejlen og håber snarest at kunne genetablere forsyningen," skriver Dinel på selskabets hjemmeside under driftsinfo.

Ifølge DR P4 Østjylland er flere lyskryds i Tranbjerg og Viby også gået i sort på grund af strømafbrydelsen. Det skulle blandt andet omfatte det meget trafikerede kryds i Viby, hvor Skanderborgvej og Genvejen mødes. Her virker lyskrydset ikke, så det er derfor vigepligtsreglerne, der gælder.

Afbrydelsen har ifølge DR P4 Østjylland, som har talt med Hasselager-Kolt Vandværk, også påvirket 5.000 husstande i Hasselager-Kolt, der lige nu er uden strøm og vand.

jwh

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen