Mode: Unge Amalie fra Mørke fremtidens talent

Amalie Laigaard Prang fremviser sit bæredygtige design i tilskuerens eget hjem via en ny AR-app 

Artiklens øverste billede
Amalie Laigaard Prang fra Mørke fremviser gennem en ny AR-app hun sit bæredygtige design i tilskuerens eget hjem

MØRKE Under titlen SUSTAIN:AR inviterer dimittender fra VIA Design og Business Aarhus til virtuel fremvisning af deres bud på fremtidens bæredygtige mode.

Det hele foregår gennem en specialudviklet app, der benytter augmented reality til at fremvise de enkelte designs – og gennem appen kan man således se modellerne stå foran sig i sin egen stue, hvor man kan nærstudere tøjet 360 grader rundt.

Den unge Mørke designer vil udfordre folks syn på det moderne skønhedsideal og få dem til at værdsætte de æstetiske elementer i menneskekroppen uden at betragte deres krop som et problem

Augmented reality er en teknologi, som kombinerer data fra den fysiske verden med virtuelle data, for eksempel ved brug af grafik og lyd.

Blandt de unge talenter er Amalie Laigaard Prang fra Mørke. Hendes kollektion henter inspiration fra de menneskelige strukturer og funktioner, der omfavner kroppens mangfoldighed.

Jeg vil udfordre folks syn på det moderne skønhedsideal og få dem til at værdsætte æstetiske elementer i menneskekroppen – uden at betragte deres krop som et problem. Hver beklædningsgenstand findes i én størrelse og kan tilpasses forskellige kropstyper og størrelser,” fortæller den unge Mørke designer.

"Denne samling er inspireret af menneskelige strukturer og funktioner, der omfavner kroppens mangfoldighed. Jeg kiggede på forskellige visuelle og taktile elementer i kroppen og fortolkede dem til et æstetisk univers."

Coronasikret fremvisning

Amalie Laigaard Prangs design kan ses gennem appen SUSTAIN:AR, som er frit tilgængelig for alle. Hos VIA Design og Business glæder man sig til at afprøve den nye teknologi.

”Vi har en lang tradition for at fremvise årets mest talentfulde designere til et stort modeshow. Sidste år afprøvede vi både virtual reality og augmented reality til at promovere designerne, og det var en stor succes. Derfor har vi besluttet at tage den skridtet videre i år og få specialudviklet en app, så vi kan coronasikre fashion eventen ved at flytte den hjem til tilskuerne,” fortæller Susanne Gram Thrane, lektor på VIA Design og Business.

”Det vores opgave som uddannelsesinstitution at klæde fremtidens designere på til at skabe en mere bæredygtig branche, og derfor er temaet i år bæredygtighed – og jeg er virkelig imponeret over diversiteten i de koncepter, vores dimittender arbejder med.”

Design og Business uddannelsen giver mulighed, at Amalie Laigaard Prang og hendes medstuderende kan gøre karriere som fx designer, indkøber, retail manager eller inden for kommunikation, branding eller konceptudvikling. 

Uddannelsen som Professionsbachelor tager halvandet år.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.