Nye Borgerlige i dialog med tidligere DF'ere

Kredsformand hos Nye Borgerlige, Bent Schouw, øjner en mulighed for, at de to nuværende løsgængere i Syddjurs Byråd, Michael Mikkelsen og Laila Sortland, opstiller til kommunalvalget i november

Artiklens øverste billede
Laila Sortland forhandler med Nye Borgerlige om en plads på listen til Kommunalvalget 16. november. Arkivfoto

KV21 Nye Borgerlige er lige nu den politiske himmelstormer i dansk politik, og det smitter også af på medlemstallet lokalt.

Ifølge kredsformand Bent Schouw, Femmøller, har partiet nu i omegnen af 600 medlemmer i Randers, Norddjurs og Syddjurs.

De tre kommuner udgør en samlet kreds hos Nye Borgerlige med en fælles bestyrelse og med Bent Schouw som formand.

Læs mere: Folketingsvalg: Nye Borgerlige uden kandidater fra Djursland

"På sigt kommer der nok til at ske en opdeling, hvis det fortsætter sådan med tilvæksten af medlemmer, men ikke på denne side af kommunalvalget," siger Bent Schouw.

Han har således nok at lave på det organisatoriske plan sideløbende med, at han kigger fremad mod kommunalvalget 16. november.

Læs mere: Nye Borgerlige siger nej til Michael Mikkelsen

"Der er nok at rive i, men det er kun glædeligt, og jeg er nu sikker på, at vi opstiller i alle tre kommuner til kommunalvalget. I Norddjurs bliver det første gang, men her mærker vi også interessen og på vores generalforsamling fik vi valgt tre medlemmer fra Grenaa ind i bestyrelsen," fortæller Bent Schouw.

Henter fra DF og Venstre

Mange af de medlemmer, der er kommet til hos Nye Borgerlige, har en fortid hos Dansk Folkeparti, men der støder også tidligere Venstre medlemmer til.

"Det er helt fint, at vi får mange medlemmer fra Dansk Folkeparti, men det er ikke et mål i sig selv. Vores intention er ikke at smadre grundlaget for Dansk Folkeparti, fordi det er en af vores nærmeste politiske samarbejdspartnere. Det har jeg også haft lejlighed til at understrege overfor Ebba Grethe Møgelvang (lokalformand og byrådsmedlem for Dansk Folkeparti, red.)," siger Bent Schouw.

Michael Mikkelsen, gruppeformand hos Dansk Folkeparti i tre og et halvt år, kan blive forenet med sin afløser som gruppeformand, Laila Sortland, hos Nye Borgerlige. Arkivfoto

Lige nu arbejder han med en liste på fire til kommunalvalget i Syddjurs. Blandt de fire er de tidligere byrådsmedlemmer hos Dansk Folkeparti, Michael Mikkelsen og Laila Sortland, som nu er løsgængere.

Nye Borgerliges hovedbestyrelse vil ikke acceptere, at nuværende byrådslemmer fra andre partier, heller ikke løsgængere, skifter til Nye Borgerlige midt i en valgperiode, har partiets næstformand Peter Seier Christensen tidligere udtalt til Adresseavisen.

"Vi er i positiv dialog med både Michael og Laila om muligheden for at opstille for Nye Borgerlige, men det vil kræve, at de forlader byrådet inden deadline for aflevering af kandidatlister til KV21 (senest 28. september, red.)," understreger Bent Schouw.

- Realistisk bedømt og for, at der er en fair chance for at markedsføre de to hos Nye Borgerlige, skal de så ikke forlade byrådet før sommerferien?

"Det kan du sige, men det er ikke et kardinalpunkt hos mig. Det har selvfølgelig nogle konsekvenser for både byrådet, og de to, hvis de skal forlade deres plads i byrådssalen før tid."

- Kan du se dem begge på samme liste med deres fælles forhistorie hos Dansk Folkeparti, hvor Laila Sortland blev gruppeformand på bekostning af Michael Mikkelsen, hvorefter denne valgte at trække sig fra DF?

"Det er sådan et tema, vi skal have afklaret, men jeg tror på de to på samme liste, hvis rammerne er aftalt på forhånd, og der hele tiden bliver fulgt op på tingene."

- De politiske forskelle mellem Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige (velfærdspolitik og skat, red.) er til at få øje på. Handler det her mere om, at I hjælper de to tidligere DF'ere til at finde en ny politisk platform?

"Det gør det måske nok, det vil jeg da ikke afvise, men det kan jeg godt leve med, hvis den ene hånd klapper den anden. De har brug for en ny platform, og vi har brug for kandidater, men de stiller selvfølgelig op på det politiske grundlag, som Nye Borgerlige har vedtaget. Det er ufravigeligt."

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.