Emneuge i en coronatid

Gode gerninger for 22.000 kroner på Min Friskole i Ørum

Artiklens øverste billede
Indsamling af affald i vejkanten var en del af emneugen på Min Friskole.

ØRUM Min Friskole i Ørum er lige som alle andre skoler ramt af nedlukning på grund af corona. Det afholder dog ikke skolens personale fra at afholde emneuge for alle elever.

Således også i uge 4 hvor hele skolen var samlet - hver for sig - om at gøre Gode Gerninger, til glæde for lokalbefolkningen, forældre, bedsteforældre og ikke mindst coronaramte børn i Syrien.

Novo Nordisk har nemlig i samarbejde med Ramasjang og Biblioteker i Danmark, lavet en kampagne for gode gerninger, og de har doneret 20 kroner pr. god gerning der er blevet udført. Disse penge bliver overrakt til Danmarksindsamlingen der bliver vist på DR lørdag 6. februar.

"Eleverne har i hele nedlukningsperioden arbejdet hårdt med de opgaver lærerne igennem deres onlineundervisning har formidlet, men vi tænkte også at der efterhånden var behov for en lidt anderledes form for skole. Der har de ”Gode Gerninger” været et glimrende alternativ. Der har dels været noget fagligt stof, eksempelvis om affald, og så har eleverne fået lov til at være kreative og opfindsomme," siger skoleleder Michael Christiansen.

På Min Friskole har de gode gerninger stået i kø for at blive udført. Der er blevet lavet mad, ryddet op, støvsuget, samlet skrald i grøfter og i byerne, lavet skattejagt efter malede sten og GPS-koordinater, lavet billedudstilling til Brugsen og skrevet breve til bedsteforældre. Det har også givet noget til fællesskabet i familierne, da alle elever har arbejdet med de samme emner på tværs af klasserne. Der har i det hele taget været en utrolig opfindsomhed blandt elever, forældre og personale for at lave så mange gode gerninger som muligt.

"Da vi gjorde status fredag eftermiddag, kunne vi med glæde og stolthed konstatere at eleverne på Min Friskole har gjort gode gerninger for ikke mindre end 22.000 kroner. Det er vi som skole meget stolte af, og vi er rigtig glade for at alle vores elever har bidraget til det fornemme resultat", siger Michael Christiansen

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.