Taxa-sagen: Næsten fuldtonet opbakning til administrationen

Hovedparten af gruppeformændene bakker op om den administrative beslutning om kun at benytte Kalø Taxi, fordi der ikke var megen tid at spilde

Artiklens øverste billede
Claus Wistoft (V): "Jeg synes, administrationen giver et fint svar, og herefter henviser jeg til borgmesteren, som er chef for administrationen.". Foto: Syddjurs Kommune

TAXA Lokalavisen har bedt gruppeformændene for samtlige partier i Syddjurs Byråd om at besvare to spørgsmål fra Taxa-vognmand Benny Friis, Hornslet, som han har sendt til samtlige 27 byrådsmedlemmer på baggrund af, at Syddjurs Kommune har valgt kun at benytte Kalø Taxi til kørsel med borgere til vaccinationsstederne i Aarhus og Randers:

  • Hvilke kriterier ligger der til grund for valget af leverandør til de svageste og andre borgere, der transporteres på Syddjurs Kommunes regning?
  • Er det chaufførernes uddannelse, vognmandens fysiske placering i kommunen eller er det prisen? Hvis det er en af ovennævnte - eller eventuelt en hel anden - har de enkelte vogmænd ønske om at blive orienteret om, hvordan de får del i denne kørsel?

Henviser til borgmesteren

Venstres Claus Wistoft skriver i en mail til Lokalavisen:

"Vi får da rigtig travlt, hvis vi skal kommentere på diverse administrative afgørelser i en Covid-tid, hvor der som denne sag kan være behov for at handle fremfor en lang udbudsproces.

Jeg synes, administrationen giver et fint svar, og herefter henviser jeg til borgmesteren, som er chef for administrationen."

Der er fultonet opbakning til Claus Wistofts synspunkter fra alle dele af det politiske spektrum. Det gælder Mette Foged (Alternativet), Kirstine Bille (SF), Ebba Grethe Møgelvang (DF) og Tommy Bøgehøj (C).

Borgmester Ole Bollesen (S) har sagt til Lokalavisen, at han bakker fuldt ud op om administrationens valg, fordi der i situationen skulle handles hurtigt og koordineres en hel masse kørsler.

Træls sag

Andre gruppeformænd er ikke så mådeholdne med at svare:

Michael Stegger Jensen (S):

"Det er en træls sag denne her. Taxabranchen er presset ligesom mange andre og har få kørsler i en tid, hvor alle skal blive hjemme. Derfor var det en kærkommen mulighed for alle, at der skulle køres borgere til vaccination. Og jeg har stor sympati for, at de lokale vognmænd i øjeblikket kæmper for livet.

Der skulle dog tages en hurtig beslutning i vores administration, hvor man valgte det firma vi normalt bruger, og har en aftale med, hvilket er Kalø Taxi.

Det glæder mig, at vores administration overvejer, hvorledes de kommende opgaver i forbindelse med vaccination bliver fordelt."

Laila Sortland (løsgænger):

"Før jeg henviser til borgmesteren, vil jeg da gerne ytre, at jeg finder det stærkt konkurrenceforvridende kun at spørge en leverandør og ikke favne flere.

Det er god orden, og det burde også have fundet sted, så hvis dette ikke var tilfældet, er det ikke ok. I særdeleshed ikke, når andre af Syddjurs taxivognmænd leverer en god service og fint matchende priser.

Processen omkring det, er jeg blot informeret om, som de fleste andre, som beskrevet i e-mail fra Hanne Lykke Thonsgaard."

Michael Mikkelsen (løsgænger):

"Jeg har en forventning om, at når Syddjurs Kommune har truffet en beslutning, som de har, så er det med baggrund i erfaring med, hvad kørslen bør og kan koste i her og nu priser.

Politisk har jeg absolut en forventning om, at administrationen har blik for at tage hensyn alle kommunens vognmænd på en lige og ens vis.

Dette naturligvis ud fra hensyn til pris og kvalitet på leverancen til borgerne og kommunen. Ligeledes bør kommunen naturligvis også tage hensyn til, at kommunale leverandører overholder alle etiske og moralske hensyn.

Det er klart, at man her også har haft en tidsmæssig presball at tage hensyn til, som jeg naturligvis ikke umiddelbart kan se ind i. Det kan også kan have haft betydning, for den tagne beslutning om valg af vognmand. Slutteligt vil jeg henvise til borgmesteren som har ansvaret for administrationen."

Enhedslistens Jesper Yde Knudsen og Det Radikale Venstres Heine Skovbak Iversen har ikke reageret på Lokalavisens henvendelse.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.