Ryomgård Realskole: Skoleleder - Lad os lige klappe hesten

Skoleleder Janus Laier er via Syddjurs Kommune gjort bekendt med kritikken fra Lars Broe, og han forsikrer, at pavillonen får et helt andet udtryk, når den står færdig engang

Artiklens øverste billede
Ryomgård Realskoles leder Janus Laier (th.), der her ses, da Ryomgård Realskole i 2020 med hjælp fra borgmester Ole Bollesen kunne hejse 'Det Grønne Flag', appellerer til naboer og andre kritikere om at afvente det færdige resultat af byggeriet på skolens boldbane. Foto: Lars Norman Thomsen

RYOMGÅRD Lokalavisen har forelagt Lars Broes ramsaltede kritik overfor både Syddjurs Kommunes planafdeling og Ryomgård Realskoles leder, Janus Laier. Sidstnævnte opfordrer til, at man nu lige klapper hesten og afventer det færdige resultat af byggeriet.

"Jeg er blevet bekendt med kritikken, ikke direkte, men via Syddjurs Kommune, som vi selvfølgelig er i dialog med," siger Janus Laier, der ikke kender Lars Broe eller har talt med ham.

"Ryomgård Realskole har naturligvis klare holdninger til værdier som respekt, demokrati og det æstetiske udtryk af de bygninger, som ligger på vores matrikel. Det skal der ikke herske tvivl om. Vi sendte en skrivelse til alle de berørte naboer før sommerferien, hvor vi fortalte om, hvad der kom til at ske i august, hvad vores planer var og beklagede, hvis det måtte medføre kortvarige gener."

Ryomgård Realskoles leder lover, at den nuværende "sardindåse" - udtrykket er hans eget - slet ikke kommer til at fremtræde sådan, når byggeriet står færdigt.

"Bygningen skal selvfølgelig beklædes udvendigt med bæredygtige materialer, så den kommer til at falde fint ind i det landskab, som den ligger i, og så den bliver til at holde ud at kigge på," forsikrer Janus Laier, der beder om, at naboer og andre først foretager en endelig bedømmelse, når byggeriet står færdigt, klar til brug.

'Opstillingstilladelse'

Hos Syddjurs Kommune har Lokalavisen talt med afdelingsleder Britt Raaberg Hjortshøj Mogensen og bygningskonstruktør Rune Packness, der er sagsbehandler på byggesagen.

Første gang Syddjurs Kommune hørte om pavillonbygningen var 13. august 2020, hvor kommunen modtog en henvendelse fra Ryomgård Realskole, og på denne baggrund gav skolen en 'opstillingstilladelse'. Det fremgår af en svar-mail fra Rune Packness på Ryomgård Realskoles forespørgsel. Heri skriver han også: "I 'opstillingstilladelsen' vil vi skrive ind, at opstillingen er på eget ansvar, da kommunen endnu ikke har det fulde materiale at meddele byggetilladelse på."

"Kommunen skal ikke godkendte gravearbejde, når det foregår på ejers egen matrikel. Hvis der graves på offentlige arealer, vil det kræve tilladelse fra kommunen. Kommunen er ikke bekendt med, at der er gravet på et offentligt areal," understreger Britt Raaberg Hjortshøj Mogensen i en mail til Lokalavisen.

Byggetilladelse undervejs

Ryomgård Realskole ansøgte om byggetilladelse til pavillonerne 9. september 2020. De tegninger som Realskolen indsendte, stemte dog ikke overens med de opstillede pavilloner, og skolen blev bedt om at tilrette tegningerne, fremgår det af mail fra Syddjurs Kommune til kritiker Lars Broe.

"Kommunen har 1. december 2020 fremsendt en anmodning om supplerende materiale. Kommunen har 17. december være i dialog med ansøger om det manglende materiale, og ansøger har tilkendegivet, at materialet vil blive fremsendt medio januar 2021. Det synes rimeligt i forhold til sagens karakter," skriver Britt Raaberg Hjortshøj Mogensen i tidligere nævnte mail til Lokalavisen.

Rune Packness understreger, at byggeriet er i overensstemmelse med både lokalplan og Bygningsreglementet.

Han bekræfter, at Ryomgård Realskole i januar har fremsendt det tilrettede ansøgningsmateriale, og at Syddjurs Kommune er på vej til at kunne udstede en byggetilladelse.

"Først vil der naturligvis blive foretaget en partshøring hos de nærmeste naboejendomme, som kommunen vurderer kan have en individuel interesse i sagen," lover Rune Packness.

I forbindelse med høringen vil det være muligt at komme med høringssvar for Lars Broe og de øvrige naboer.

Byggetilladelsen vil ligeledes kunne påklages.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.