Hornslets nye ungdommelige kraftcenter har hallen som omdrejningspunkt 

Centerleder er begejstret over, at arbejdet med at skabe nyt centrum for byens unge nu kan gå i gang

Artiklens øverste billede
I Hornslet Hallen er de klar til at rulle den røde løber ud for områdets unge, der skal være med til at skabe det nye ungdommelige kraftcenter. Foto: Hornslet Hallen 

Hornslet I 2024 står en spritny skole klar ved Hornslet Hallen til at huse de ældste folkeskoleelever. Den nye overbygning i Hornslet har længe været et tema, og da byrådet i Syddjurs Kommune i december sidste år godkendte beliggenheden ved hallen, var det samtidig det vigtige frø, der skal få et dynamisk ungdomsmiljø til at spire i byen.

For Hornslet Hallen har det i flere år været lidt af en kongstanke at lade området ved hallen være centrum for netop det ungdomsmiljø, som også forventes at vokse markant de kommende år med den stigende tilflytning til byen.

Derfor er er der da også stor glæde over, at projektet for alvor kan sættes i gang. Det fortæller centerleder i Hornslet Hallen Karsten Nissen.

"Det har vi ønsket igennem lang tid. Vi har talt meget for, at vi får skolen ned omkring hallen, fordi vi kan se muligheder for udvikling i det for hallen og faktisk for hele Syddjurs, så det er vi meget begejstrede for," konstaterer Karsten Nissen.

Unge hele dagen

For selv om der endnu ikke er slået en eneste streg i tegningerne af det nye skolebyggeri, så har de i Hornslet Hallen længe tegnet de mentale skitser til en udvikling, som skal skabe et område, hvor de unge har lyst til at opholde sig og dermed være et centralt omdrejningspunkt i ungdomslivet.

"Lige nu er dialogen i gang med kommunen om processen, og så skal vi naturligvis have så meget dialog med skolen som overhovedet muligt for at få deres tanker ind. Men vores overordnede tanke er, at man inddrager idrætsforeningen, så når man er færdig i skolen, så bliver man i området i stedet for at gå alle mulige andre steder hen. Fra eleverne starter i skole om morgenen, og derefter går til sport og måske også spiser noget aftensmad dernede, der vil vi gerne skabe nogle heldagsmuligheder. Det er vores primære strategi, og så skal vi jo have fundet ud af, hvilke tiltag der skal til for at bibeholde de unge i området," fortæller Karsten Nissen.

Stærke kraftcentre

Fra centerlederens synspunkt er det således den samlende kraft, der skal være med til at styrke Hornslets udvikling.

Ved siden af biografen Kom-Bi er arbejdet med at skabe et nyt kulturhus godt i gang, og flere af den slags små epicentre er med til at gøre byen attraktiv, vurderer han.

"Vi har talt meget for, at man ikke skal sprede tingene mere ud, end det er højst nødvendigt. Det er en kæmpefaktor i det her, at man kan lave nogle små centrummer; nogle kraftcentre rundt omkring i byen, så man forsamler tingene. Som det ser ud nu giver det jo en kulturdel ved hallen inden for skole- og idrætslivet. Så har vi en anden slags kultur tæt ved byen, hvor vi også har handelscentrum. Det betyder jo, at vi forsøger at skabe de enkelte steder og så arbejde ud derfra," noterer Karsten Nissen.

Ungespot ved hallen

Den holdning er der tilsyneladende også blevet lyttet til hos Syddjurs Kommune. I hvert fald er det nu ganske vist, at etableringen af et nyt Ungespot også bliver ved hallen og ikke som tidligere foreslået bag Den Gamle Kro.

Ungespottet var i sommer et temmelig hedt emne, idet både indehaveren af Den Gamle Kro og naboerne frygtede masser af aftener og nætter med larm fra unge mennesker.

I stedet bliver placeringen ved Hornslet Hallen i mere behørig afstand til naboer, og samlet set giver det da også bedst mening for udviklingen af det nye ungdommelige kraftcentrum i Hornslet, mener Karsten Nissen.

"Ungespottet skal være en del af udviklingen, og det er da en god idé at få samlet hele ungdomsmiljøet ved hallen i stedet for at begynde at bygge et helt tredje sted. Vi er megaspændte på det her projekt, så vi glæder os bare til at komme i gang med selve arbejdet," lyder det fra centerleder Karsten Nissen.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.