Skoler gør klar til at tage imod de yngste elever

I dag kan de yngste elever i Skanderborg Kommune komme i skole igen. Genåbningen bliver med fuldt fysisk fremmøde - men med de retningslinjer, som var gældende inden nedlukningen

Artiklens øverste billede
På Højboskolen i Hørning var lærer Tanja Bjerrum klar til at tage imod eleverne i 2.A med plakat og flag. Foto: Grethe Bo Madsen

genåbning Skanderborg Kommunes 18 folkeskoler er i fuld gang med at forberede modtagelsen af de yngste elever på mandag. Børnene kommer tilbage til den hverdag, som de kender fra før nedlukningen, fortæller Søren Buch, Chef for Børn og Unge:

Søren Buch, Chef for Børn og Unge

"Vi har været igennem øvelsen før, men jeg fornemmer, at både skoleledere, lærere og pædagoger glæder sig endnu mere denne gang til at tage imod børnene. Mange af børnene har haft nogle hårde uger med hjemmeundervisning afskåret fra fysisk samvær i klassen med kammerater og lærere."

Skoledagen bliver sådan, at børnene kan bevæge sig frit og uden afstandsanbefalinger inden for deres egen klasse. Der bliver en række smitteforebyggende foranstaltninger, herunder reduceret kontakt mellem klasser, fokus på hygiejne, afstand på fællesarealer og i frikvarterne.

Tilbydes kviktest

Som en del af genåbningen har Skanderborg Kommunes børn- og unge-område etableret en mobil kviktest-enhed, hvor to medarbejdere er uddannet i at kvikteste.

Alle ansatte på kommunens skoler tilbydes fra på mandag kviktest på skolen to gange om ugen, som supplement til de test-muligheder, der i forvejen er etableret.

Mange fortsat hjemme

Selvom de yngste nu får mulighed for at komme afsted - er der stadig mange børn, som må sidde hjemme.

Det at mindre søskende får lov til at gå i skole, kan måske være endda med til at gøre afsavnet endnu større for de ældre søskende.

"Jeg er rigtig glad for, at vi nu kan få de mindste tilbage til en nogenlunde normal hverdag med kammerater og lærere. Men vi må ikke glemme de mange børn, som fortsat skal have hjemmeundervisning. Fagfolk fortæller, at også de børn vi normalt betragter som ressourcestærke, er ved at være pressede, fordi de savner at komme tilbage til en normal skoledag," siger borgmester Frands Fischer og fortsætter:

"Vores skoler har fokus på at hjælpe så godt, de kan. Jeg vil appellere til, at forældre også er ekstra opmærksomme, og prøver at finde konkrete løsninger indtil skolerne også åbner for de større elever. Det kan eksempelvis være ved at styrke børnenes muligheder for at mødes til en gåtur i den friske luft og en snak om dagens skolearbejde eller lignende."

Mundbind

I forbindelse med åbningen indføres krav om brug af mundbind eller visir for forældre og andre besøgende, eksempelvis når der skal afleveres eller hentes.

I den seneste tid har en stor del af skolebuskørslen været indstillet, men fra på mandag kører alle skolebusser i Skanderborg Kommune igen efter den normale køreplan.

Forældre modtager nærmere besked om genåbningen via Aula.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.