Himmerigskov med grævlinge og fiskehejrer

Se skovens forvandling og oplev, hvordan nye dyrearter finder vej til Himmerigskoven

Artiklens øverste billede
Himmerigskoven er delvis nyplantet med 65 hektar på de ialt 250 hektar skov mellem Hinnerup og Grundfør. På billedet skovfoged i Naturstyrelsen Christian Qvortrup. Foto: Anette Bonde

Se med i videoen, når lokalkendte tager dig med på tur gennem Himmerigskoven mellem Hinnerup og Grundfør. Og hør hvordan Himmerigskoven fik sit navn.

På fem videoer guider erfarne og lokalkendte folk dig rundt på både Busbjerg og Bølmes Bakke ved Ulstrup. Du får også en tur på Lysnet, Danmarks niendehøjeste punkt, på træksten langs Gudenåen, Himmerigskoven ved Hinnerup, samt banestien mellem Thorsø og Laurbjerg.

Filmene er lavet af DN Favrskov for at give inspiration til at besøge naturperler i Favrskov. Det giver god mening her i coronatiden. Samtidig får man en god fortælling om naturperlen, man kan tage med på turen.

Himmerigskoven

Naturstyrelsen plantede i 2018 65 ha ny skov ved Himmerigskov og Bærmoseskov mellem Hinnerup og Grundfør. Med de nye træer bliver skovens samlede areal på cirka 250 ha.

De nyplantede træer er er hovedsageligt egeskov og bøgeskov, men aldrig kun en enkelt art i samme område. For eksempel er der i egeskoven iblandet bøg, avnbøg, birk, skovfyr, blomstrende buske og bær- og nødde-bærende træer og buske.

"Nøgleordet er variation. Vi stiler efter mest mulig biodiversitet," har Christian Qvortrup, skovfoged i Naturstyrelsen tidligere foklaret i Loakalvsien Favrskov.

De små søer og vådområder, der opstår, når drænrørene i den tidligere landbrugsjord stoppes til af trærødder er også nye oplevelser du kan møde i skoven.

De åbne arealer vil man gerne have til at udvikle sig til overdrev med de naturligt tilhørende arter. Med tiden er det planen, at arealerne skal plejes af græssende dyr.

I et forsøg i samarbejde med Københavns Universitet etableres naturlige spirepladser. Der er opsat fuglepæle, og der er udlagt sten som rastepladser for fugle. Det spændende bliver så at se, hvilke frø fuglene har medbragt i deres fugleklatter og hvilken flora der så dukker op.

Skovrådet, der består af repræsentanter fra lokale interessegrupper, Hinnerup Vandværk, Favrskov Kommune og Naturstyrelsen, drøfter løbende, hvad der skal ske.

"Skoven er designet, så man nogle steder kan se langt og oplever landskab og landskabsformer med slugt og åbne områder."

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.