Thaimad og sushi i Hadsten

Der kommer ganske snart til at dufte af thaimad fra den gamle pølsevogn på Østergade i Hadsten

Artiklens øverste billede
Foruden sushi vil man kunne finde velkendte thairetter - såsom pad thai og karry-retter - men i weekenderne vil man blive præsenteret for anderledes traditionelt thaimad. Privatfoto

Hadsten Pumpui, det er thailandsk og betyder 'tykmæt'. Efter et måltid med masser af mad kan man altså læne sig tilbage, slå sig på maven og sige: "Pumpui."

PumPui er også navnet på Hadstens nye thai-takeaway-sted, som efter planen åbner 1. april. Helt præcist er navnet 'PumPui, thai & sushi takeaway'. Adressen er Østergade 12 - den gamle pølsevogn.

Det er thailandske Ratchanan Khunnen, som kommer til at stå bag kødgryderne.

Lokalavisen Favrskov fangede hendes mand, Sven Bækhøj, på en telefon for at høre mere om det nye restaurantprojekt:

"Jamen det bliver god, sundere thaimad, som et godt alternativ til den takeaway, der allerede findes i området. Og så har Ratchanan desuden ansat en udlært sushikok," fortæller han.

Ratchanan Khunnen havde egen restaurant, da hun boede i Thailand, og efter hun og Svend rejste til Danmark i 2016, har hun arbejdet i forskellige restauranter. I dag er hun køkkenchef hos TukTuk Thaimad i Hørning.

"Hun har gennem længere tid gerne villet prøve kræfter med sit eget, men det er jo lidt mere kompliceret at åbne forretning i Danmark end i Thailand, men nu mener hun altså, at hun har styr på de danske forhold og er klar til at prøve kræfter med egen restaurant," siger Svend Bækhøj.

Artiklen fortsætter under billedet

Den gamle pølsevogn, som du kan se nederst i artiklen her, kommer til at stå helt skarpt og totalrenoveret. Illustration

Velkendt og nyt

Hos PumPui vil man, foruden sushi, kunne finde velkendte thairetter, som mange i Danmark kender - såsom pad thai og karry-retter - men i weekenderne vil man blive præsenteret for noget anderledes traditionelt thaimad, som de fleste nok ikke har stiftet bekendtskab med.

"Og der vil både være noget med meget knald på og mindre knald på. Ligesom vi vil lave nogle vegetarversioner," tilføjer Svend Bækhøj, som forklarer, at Ratchanan selvfølgelig laver sine egne

karrypastaer, og at restauranten desuden vil få friske grøntsager leveret tre gange om ugen. Frysegrønt er altså ikke på tale.

Intet lignende alternativ

Beliggenheden i Hadsten er valgt, dels fordi Svend Bækhøj arbejder i byen, dels fordi den på mange måder minder om Hørning, hvor Ratchanans nuværende arbejdsplads ligger, forklarer ægtemanden:

"Ligesom i Hørning, så skal man ud at køre langt, hvis man vil have mad som vores. Der er ingen lignende alternativer i 20 kilometers afstand," siger Svend Bækhøj, som tilføjer, at den gamle pølsevogn på Østergade 12 bliver totalrenoveret efter en brandskade. Den bliver praktisk talt ny.

Pølsevognen på Østergade 12 i Hadsten laves om til thai-køkken. Foto: CSJ

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.