Fire nye studieretninger skal uddanne HTX-elever til fremtiden

Artiklens øverste billede
Uddannelsesleder for HTX, Vivi Ann Jacobsen i Science Bygningen på N. P. Josiassens Vej i Grenaa. Science Bygningen rummer de mange værksteder og laboratorier som er centrale for HTX-uddannelsen. Pressefoto

uddannelse På VID Gymnasier HTX er undervisningen altid aktuel og virkelighedsnær. Derfor opstår nye studieretninger i takt med, hvad der rører sig i samfundet. Som resultat kan kommende elever fremover vælge mellem fire nye studieretninger, der tilgodeser dét, fremtidens samfund efterspørger.

Fremtiden ligger for deres fødder. Og kaster man et blik på samfundets tendenser, så står det klart, at den skal tackles bæredygtigt. Fire nye studieretninger skal gøre eleverne på VID Gymnasier HTX til fremtidens helte, når det kommer til bæredygtig produktion, holdbare designs, løsning af klimakrise og fremstilling af medicin og vacciner.

Kloge og opfindsomme

HTX er en uddannelse, der ofte giver adgangsbillet til ingeniørstudiet, men også mange på arkitekt- og designskolerne, tandlægehøjskolen, medicin- og biokemistudiet mv. har trådt deres ungdomssko på HTX. Den projektorienterede og virkelighedsnære tilgang forbereder eleverne til at kunne løse store, komplekse problematikker. Og de problematikker, der skal løses i morgendagens samfund, handler om bæredygtighed, klima og medicin. De nye årgange på VID Gymnasier HTX kan derfor til august starte på hhv. Bæredygtighedslinjen, Designlinjen (også med et bæredygtigt fokus), Klimalinjen samt Medicin- og Sundhedslinjen.

"Nytænkning er et nøgleord for fremtidens helte. De skal tænke i cirkulær økonomi, håndtere nye materialer, løse klimaproblematikken og udvikle nye former for medicin og vacciner," fortæller uddannelsesleder på HTX, Vivi Jacobsen. Undervisningen på de fire nye studieretninger vil være en kombination af teori og praksis; nogle vil bevæge sig hjemmevandt rundt i værksteder, andre i laboratorier, ligesom virksomhedsbesøg og entreprenørskabskonkurrencer bliver en del af hverdagen.

De forskellige linjer vil arbejde tværfagligt og skiftvis om relevante emner, så eleverne får en fornemmelse af hinandens kompetencer og nødvendigheden af tværfaglig og kompleks problemløsning.

Ud over de nye linjer kan man stadig vælge Sportslinjen med bioteknologi A og idræt B samt GameIT og GameART-uddannelserne. På VID Gymnasier i Grenaa er der stadig mulighed for at søge e-sports-linjen og Brazil Football College. De to linjer kan som noget nyt søges uafhængigt af, hvilken af ovenstående studieretninger, eleven vælger. Man kan også gå på e-sport og Brazil Football College og samtidig uddanne sig på én af Viden Djurs’ øvrige uddannelser.

mj

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.