Fra plejehjem til erhvervshotel i Lyngby

Trio har købt Plejhjemmet Lyngbygård og tilbyder billige overnatninger for erhvervslivet

Artiklens øverste billede
Den aarhusianske erhvervsmand Esben Mols Kabell t.v. har assisteret trioen Henrik Kruse, Steffen Mols Buntzen og Sara maiken Mols Græsborg med købet af det tidligere plejehjem i Lyngby.

LYNGBY Det har været plejehjem, realskole, højskole og asylcenter - og været ubenyttet de seneste år. Plejehjemmet Lyngbygård i Lyngby uden for Grenaa har stået tomt de seneste år, men nu sker der noget. Ejendommen har været i udbud hos Norddjurs Kommune og har nu fået nye ejere, der vil lave et erhvervshotel for virksomheder, landbrug, gartnerier og håndværkere, der har behov for billig overnatning på uge- eller månedsbasis.

Trioen bag det nye Djurshousing.dk består af søskendeparret Sara Maiken Mols Græsborg og Steffen Mols Buntzen samt Henrik Kruse. De har alle tre deres rødder i det østjyske og Henrik Kruse er med bopæl i Grenaa helt lokal. I forbindelse med købet af ejendommen har de fået assistance af den kendte aarhusianske erhvervsmand Esben Mols Kabell, der er kendt fra bl.a. Lasertryk.dk-koncernen, hvor også Henrik Kruse har haft sit virke. 

Ejendommen består af to bygninger og en garage. Den ene bygning er opført i 1863 og husede oprindeligt byens realskole, inden det blev højskole. Fra slutningen af 1940’erne var der privatplejehjem på stedet, der i 1956 voksede med en fløj.

Endnu en fløj kom til, da den daværende Grenaa Kommune havde overtaget plejehjemmet, der i slutningen af 1980’erne blev totalrenoveret for 22 millioner kroner. Lyngbygård havde nu et boligareal på 3.520 kvadratmeter fordelt på to etager – på en grund på 6.455 kvadratmeter.

I september 2011 stoppede epoken med plejehjem. Norddjurs Kommune lukkede Lyngbygård som led i en ny ældreplan.

Supplement og ikke konkurrent

"Det er ikke tanken at skabe en konkurrent til de etablerede hoteller på Djursland, da vores tilbud kommer til at være meget anderledes. Vores tanker går i retning af et 100 procent automatiseret og receptionsfrit lejlighedshotel, hvor man udelukkende kan booke online. Når du har booket, får du automatisk en kode til fordøren og til dit værelse. Når du tjekker ud igen, får rengøring automatisk besked, og transaktionen er allerede bogført. Derfor kan du faktisk have en overnatning hos os, uden at have været i dialog med nogen som helst," fortæller Henrik Kruse.

Henrik Kruse arbejder med IT og digital markedsføring og bliver ansvarlig for den del af forretningen.

"Det er en kæmpe fordel, at vi kan tænke automatisering ind helt fra starten, så alle vores systemer spiller sammen, og vi kan reducere administration til et absolut minimum. Det betyder samtidig, at vi kan tilbyde et meget attraktivt prisniveau for gæster. Vi forventer en værelsespris helt ned mod cirka 200 kroner pr. nat, og til virksomhedsaftaler med langtidsleje endnu billigere.

Ombygning med cateringmuligheder

På trods af at bygningsmassen også indeholder et stort industrikøkken, er det tanken, at gæsterne selv skal kunne lave mad i et mindre fælleskøkken. Selve industrikøkkenet skal udlejes til for eksempel en cateringvirksomhed. Medejer Sara Maiken Mols Græsborg, der bl.a. er kendt fra “Den store bagedyst” og som selv driver en kagecateringvirksomhed, arbejder blandt andet. med at opdatere køkkenet, så det er helt klar til den kommende lejer.

De første håndværkere er allerede rykket ind og og flere følger i de kommende uger. Steffen Mols Buntzen, der har stor erfaring med ombygninger og byggestyring, bliver ansvarlig for ombygning og bygningsdrift. Ingen af de tre ejere kommer til at have deres daglige arbejde på djurshousing.dk, men man leder efter lokale medarbejdere, der vil stå for opsyn og rengøring.

I Norddjurs Kommune er man meget tilfreds med, at der er fundet en ny positiv fremtid for det nu tidligere plejehjem.

"Vi er rigtigt glade for, at de nye ejere har lokal tilknytning og mange gode planer for at udnytte bygningsmassen på en positiv måde, der skaber ny aktivitet i Norddjurs Kommune," siger borgmester Jan Petersen, (S).

Centralt på Djursland

"Vores primære tanke med Djurshousing.dk er, at gøre det nemt og billigt at tage ophold på Djursland i en længere periode. Derfor henvender vi os til industrivirksomheder, landbrug og byggeprojekter, hvor man har indlejet arbejdskraft, der skal bruge en bolig for en periode. Her ser vi et stort potentiale med vores centrale beliggenhed tæt på blandt andet lufthavnen og letbanen. Og ser vi på fremtidsperspektiverne, så er der flere store offshore-projekter i Kattegat, så mon ikke der bliver rift om sengepladserne, hvis Grenaa Havn vinder nogle af dem. Derfor er vi også i gang med at opstarte dialoger om samarbejdsmuligheder med interesserede virksomheder," siger Henrik Kruse.

"Med vores beliggenhed centralt på Djursland med kort afstand til Grenaa, Ebeltoft og Rønde samt Aarhus og Randers, er vi jo nærmest omkranset af fantastiske seværdigheder og attraktioner, så det er oplagt også at tilbyde turister en mulighed for overnatning. Jeg tænker, at vi gør det til en central del af vores udsmykning på gangene og værelserne, så der vil være lærredsrammer med fotos fra de lokale seværdigheder med afstandsmærkninger. Derfor vil jeg også opfordre seværdighederne om at tage kontakt til os, hvis de har fotomaterialer, som de kunne tænke sig at byde ind med," siger Henrik Kruse.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.