Debat: Uoprettelig mistillid på skoleområdet

Artiklens øverste billede

DEBAT Formanden for børne og ungeudvalget Mads Nikolajsen udtaler, at den skoleaftale, der blev lavet for er par år siden, ikke var ret klog. I forbindelse med at Djurslands Lille Skole er gået konkurs havde man håbet, at eleverne var blevet indskrevet på andre skoler her i Norddjurs. Det er så ikke sket. Derimod har mange valgt at lade deres børn indskrive på Rosmus Skole i Syddjurs.

De partier ( Soc. dem, DF og Venstre), der indgik den her aftale om at lukke Mølleskolen har formået at skabe en stor og vel uoprettelig mistillid til skoleområdet her i Norddjurs. Husk det til valget i efteråret!

Oversat til fabrikssprog svarer det til, at en fabriksledelse vælger at lukke den mest velkørende og mest produktive maskine for at få driftsudgifter ned og sætter sin lid til en maskine, der kører ujævnt og har store driftsomkostninger.

Det er akkurat det, der er sket her i Norddjurs på skoleområdet. Det er meget bekymrende, at vores lokalpolitikere ikke har fingeren mere på pulsen i sådan et vigtigt spørgsmål. Ellers ligger der en politisk rævekage bag beslutningen, som vi borgere ikke kender helt til.

For nogle uger siden havde Claus Hornemann et debat indlæg her i bladet, hvor at der blev efterlyst en ny frisk borgmester her i Norddjurs. Det tror jeg at der er mange der er enige med Claus i. Inklusive mig selv.

Buddet på en ny borgmester var Kasper Bjerregård fra Venstre. Det kunne også være et bud. Helt sikkert. Jeg vil godt tage chancen med et sådan borgmesterskifte. Men - Kasper Bjerregård kan jo ikke skabe mirakler og Kasper og hans parti har jo også lagt stemmer til mange bommerter.

Men de udfordringer, som Claus nævner faldende indbygger tal, faldende børnetal og et skattegrundlag, der smuldrer, hvis ikke udviklingen snart bliver vendt, ja så bliver der her utroligt svært for enhver borgmester.

Tilflytningen er simpelt hen alfa og omega, hvis udviklingen skal vendes. Soc.dem., DF og Venstre tog jo som bekendt ansvar, da den økonomiske nedsmeltning ramte os pga. manglende økonomisk styring gennem alt for lang tid.

Kommunekassen har fået der bedre og der er blevet lagt lidt nyt asfalt hist og pist. Men det er også de eneste synlige tegn på, at der er igangsat en såkaldt "genopretning" at vores kommune.

Dagsorden er stadigvæk benhårde nedskæringer og besparelser. Borgmester Jan Petersens fine udtalelse om, at vi er en kommune under udvikling og ikke afvikling, det kan være rigtig svært at få øje på. Mange ting ser desværre ud til at være under afvikling. Problemstillingen kan man se lige uden for rådhuset. Der ligger et springvandsbassin, som aldrig bliver tæt.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.