Placering af multihal i Stavtrup: Parterne står stejlt overfor hinanden

På et borgermøde i sidste uge diskuterede over 200 borgere i Stavtrup placeringen af den kommende multihal

Artiklens øverste billede
Haludvalgets drøm er, at multihallen kommer til at se ud i stilen med illustrationen.

multihal Tirsdag aften 2. februar var der lystig debat i Stavtrup. Ikke ved fysisk fremmøde, men blandt byens borgere, der var samlet ved computerskærmene derhjemme til teams-møde. Over 200 var samlet. Aarhus Kommune havde inviteret til debatten, hvor flere interessenter holdt oplæg. Det helt store samtaleemne, og der hvor diskussionen blev glødende, var placeringen af den kommende multihal samt de trafikale udfordringer og parkeringsforhold, der er forbundet med opførelsen.

Flere af byens borgere efterspurgte andre placeringer af hallen. Oplægget fra haludvalget i Stavtrup IF viser, at multihallen skal opføres på Bispevej matrikel 15M, men det skabte røre hos især de folk, der bor i området.

Formand for haludvalget i Stavtrup IF, Per Bo Andersen, redegjorde for, hvorfor andre alternativer ikke havde været en mulighed.

"Vi har også kigget på alternative løsninger, men de kan ikke lade sig gøre. Det er private lodsejere, der ejer grunden ved siden af friskolen, og det er svært at komme til Aarhus Kommune og sige, at den skal bruge 10 millioner kroner på at lave en hal der. Hvis man kigger på en placering på arealet, der ligger tæt på motorvejen, så kan det ikke lade sig gøre, for der er ikke plads til en fodboldbane, og vi har jo en kunstgræsbane på vej til byen. Placeringen ved siden af skolen kan heller ikke lade sig gøre, for den skal selv bruge arealet. Vi har også set på pladsen ved spejderhytten og tennis, men de duer heller ikke, så løsningen med at placere hallen ved Bispevej er den, vi ser som den bedste," sagde Per Bo Andersen på mødet.

Stor debat

Karl Skov-Hansen, formand for foreningen Den Grønne Kile, kæmper for, at der bliver fundet en alternativ placering til hallen.

Placeringen af en multihal på denne mark skaber stor debat i Stavtrup.

"Der er mange følelser involveret i byggeriet. Det drejer sig ikke om nogle enkelte sure naboer, men faktisk en hel del mennesker, der bor omkring Bispevej, som er utilfredse med en placering der. Jeg kan godt forstå haludvalget, men jeg kan ikke forstå, at det kravler så højt op i et træ, at man ikke vil have en diskussion om en anden placering i byen - det er mig ubegribeligt," siger Karl Skov-Hansen til Lokalavisen Aarhus.

Flere etaper

For haludvalget er det vigtigt, at borgerne på mødet fik informationer omkring projektet.

"Vi tænker multihallen som et etapebyggeri. I begyndelsen vil der være fokus på at opføre en hal, og ad åre skal den udbygges til også at rumme en kulturdel. Det ville være godt, hvis det hele kunne blive opført på én gang, men det har vi ikke råd til, og derfor giver det mening at bygge etapevis. Vi kan godt forestille os, at vi i begyndelsen bruger kommunens fritidsklub-område, hvis det kan lade sig gøre. Her kan vi være med blandt andet foreningsfitness, indtil hallen er opført. Så kan vi rykke den kulturelle del ind i fritidsklubben og flytte den over i hallen, når etape to er færdig. Vi ved ikke, om det kan lade sig gøre, men det skal vi i dialog med Aarhus Kommune om," fortæller Per Bo Andersen efterfølgende til Lokalavisen Aarhus.

Trafikudfordringer

Der var ingen tvivl om, at der var store bekymringer omkring de trafikale udfordringer og parkeringsproblemer, en hal ved Bispevej kan medføre. Flere borgere dragede paralleller til hallen i Lyseng, hvor man ofte oplever, at bilister holder på de private villaveje, når der er sportsarrangementer i hallen. Her slog Per Bo Andersen fast, at der skal findes en løsning, hvis hallen bliver opført på Bispevej, for man ønsker ikke mere trafik i området. Planchef ved Aarhus Kommune, Eva Møller Sørensen, der også deltog på mødet, fastslog, at kommunen vil kigge på, hvordan en opførelse af en hal vil trafikbelaste byen.

"Det er en del af processen, men det bliver først en del af projektet senere. En lokalplan skal sikre, at der er en robust plan i forhold til byens udvikling," fastslog hun på mødet.

"Der er ingen tvivl om, at trafikudfordringerne skal løses, så der ikke bliver øget trafik ved Stavtrup Stationsby," siger Per Bo Andersen til Lokalavisen Aarhus.

Han vil nu række ud til de naboer, der har tilkendegivet, at de gerne vil i dialog for at finde de bedste løsninger.

Lige umiddelbart tager Den Grønne Kile ikke imod den håndsrækning:

"Vi vil ikke i dialog med haludvalget om en placering af hallen på marken. Vi bliver ved med at være en del af følgegruppen sammen med Aarhus Kommune, men vi kæmper imod en placering på Bispevej, så vi vil ikke være med til at diskutere trafik, parkering og så videre i forbindelse med Bispevej, men vi vil til gengæld hjertens gerne tage en ny runde sammen med haludvalget i forhold til at finde alternative placeringer. Der er mange andre placeringer at kigge på, og den del vi vil gerne være med til at tale om."

Per Bo Andersen fastslår, at det er Aarhus Kommune, der skal på banen i forhold til at komme med de trafikale løsninger, men at borgerne sammen kan finde nogle forslag. 

Så snart arkitekterne er klar med de første tegninger af halprojektets første etape, vil haludvalget invitere til et borgermøde, hvor de vil blive præsenteret.

I sidste ende er det en politisk beslutning, hvor og om hallen bliver opført.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.