Byggeplan: "Det er en fuldstændig skamfering af et grønt areal"

Borgere i Mårslet kæmper for at bevare byens grønne områder og åbeskyttelseslinje

Artiklens øverste billede
Det er naturen og Giber Å, som blandt flere andre Anders Sabro Sørensen (til venstre) og Per Henrik Hansen kæmper for at bevare.

byggeri På Eskegårdsvej 8 i Mårslet ligger Eskegården med en tilhørende stor grund. Gennem flere år har der været planer om at opføre huse på området, og det har skabt stor debat i lokalsamfundet, som Lokalavisen Aarhus tidligere har skrevet.

18 husstande i området omkring Eskegårdsvej er gået sammen om at kæmpe for, at planerne om at opføre 50 boliger på matriklen bliver standset. Åbeskyttelseslinje, bevaring af den grønne kile, dårlige tilkørselsforhold og nærhed til drikkevandsboringer er nogle af hovedargumenterne fra gruppen af borgere.

"Der er planer om at bygge helt ned til 30 meter fra Giber Å, men der er en åbeskyttelseslinje på 150 meter. Med byggeriet er der ikke respekt for naturen og miljøet, som er det, hele byen er bygget op omkring. Det strider mod den helhedsplan, der er lavet for Mårslet i forbindelse med kommuneplanen 2017. Det strider mod al sund fornuft," siger Anders Sabro Sørensen, der er en af talspersonerne i gruppen af de 18 husstande.

Den udmelding er Per Henrik Hansen, der også er en del af gruppen, helt enig i:

"De skitser, vi har set indtil nu, er helt uacceptable. Vi vil ikke forholde os til, om der kan bygges et vist antal boliger i området, men det, vi har set indtil nu, er en fuldstændig skamfering af et grønt areal med masser af natur," siger han.

Gruppen præciserer, at den ikke er en modstandsgruppe af udvikling i Mårslet, men at den forholder sig til den helhedsplan, der er lavet sammen med byens borgere, og at naturen er en vigtig spiller i Mårslet.

For at de skitser, der er lavet på byggeriet, kan blive en realitet, vil det kræve, at byens politikere søger om dispensation til at reducere åbeskyttelseslinjen, og gruppen af borgere frygter, at det kan blive en glidebane.

"Hvis man bare kan søge dispensation for en regel for at opføre et byggeri, så skal man godt nok til at passe på sine grønne områder. Vi er bange for, at det kan være med til at danne præcedens i fremtidige sager," fastslår Anders Sabro Sørensen.

"Overholde helhedsplan"

I fællesrådet i Mårslet sidder Anette Poulsen. Hun er også medlem af Aarhus Byråd for Socialdemokratiet, og i sagen om Eskegården udtaler hun sig som medlem af fællesrådet.

"I fællesrådet har vi med stor borgerinddragelse udarbejdet en helhedsplan for Mårslet, og den er med i kommuneplanen for 2017. Det er de principper, vi går efter i fællesrådet, og det er den plan, vi skal overholde. Vi skal passe på vores natur, miljø og åen i Mårslet, og som fællesråd skal vi tilgodese alle borgere i 8320, og der går vi ud fra helhedsplanen," siger Anette Poulsen.

Brev til rådmanden

Gruppen af borgere har i slutningen af 2020 sendt et brev til rådmand til rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V). Han oplyser til avisen, at sagen ligger og venter på at blive diskuteret på et rådmandsmøde - formentlig senere på måneden - hvor han vil kigge på de synspunkter, som forvaltningen har anbefalet, og først der vil han tage stilling til projektet.

"Man skal ikke tage sorgerne på forskud. Det er vigtigt for mig at se på de anbefalinger, der kommer fra forvaltningen. Aarhus er en by, der vokser med 100.000 borgere i løbet af de kommende 30 år, så vi skal sørge for, at der bliver plads til boliger - også i oplandet. Jeg er glad for borgernes engagement, men jeg opfordrer dem også til at have is i maven og være tålmodige," siger Simsek.

På den modsatte fløj hos Socialdemokratiet med næstformand for Teknisk Udvalg, Steen Bording Andersen, tager man borgernes bekymringer meget alvorligt.

"I Socialdemokratiet vil vi ikke være med til, at man skærer 4/5 af åbeskyttelseslinjen ved Giber Å. Vi vil holde øje med det i oplægget, og vi kommer også til at holde øje med adgangsforholdene til boligerne," fastslår Steen Bording Andersen.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.