Letbanen øger beredskabet

Aarhus Letbane sætter ind med yderligere beredskab til at tackle voldsomt vejr

Artiklens øverste billede
Foto: Aarhus Letbane

Ifølge DMI er der en del sne og fygning på vej til det østjyske i de kommende dage, og det har fået Aarhus Letbane, der har haft sit hyr med at klare vintervejret, til at reagere.

"Den største risiko for driften i de kommende dage er udsigten til snefygning på Grenaabanen og Odderbanen, altså de ydre strækninger," siger direktør Michael Borre i en pressemeddelelse.

Indtil videre har letbaneselskabet smurt glycering på køreledningerne for at undgå isdannelse samt sørget for at undgå glatte perroner.

Nu sætter man ind med to yderligere tiltag, oplyser letbanen.

Sporene i Aarhus by er såkaldte rillespor med en fordybning, der, hvis den fyldes med sne, kan gøre, at togene ikke kan køre. De vil nu blive holdt særligt øje med, og sne/is i rillesporene vil blive fjernet.

Derudover ser man en risiko for, at store mængder sne og snefygning på sporene kan skabe problemer. Hvis der samles ti centimeter sne på sporene,vil togene have svært ved at køre, og derfor vil letbaneoperatøren løbende holde øje med forholdene og have maskiner stående klar til at fjerne sne.

"Den skærpede opmærksomhed vil minimere risikoen for driftsmæssige hændelser, og beredskabet vil sikre hurtigst mulig udbedring, hvis en ugunstig situation opstår," forklarer Michael Borre.

ddp

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen