"Det her bliver medlemmerne jublende lykkelige over"

Varehuset bruger overskuddet fra nonfood-salg til at hjælpe de lukkede specialforretninger

Artiklens øverste billede
Direktør i Kvickly Ebeltoft Jens Friis

Ebeltoft  Specialbutikkerne over hele landet har været lukket fysisk ned siden 23. december. Imens har de store dagligvareforretninger og varehuse holdt åben, og det har medført et større salg end normalt af nonfood-produkter. Altså ikke-dagligvarer.

Overskuddet fra det ekstra salg har Kvickly nu besluttet at bruge på at give de trængte specialforretninger en økonomisk håndsrækning. Det betyder, at når specialforretningerne får lov at åbne igen, står en pose penge klar til Ebeltoft Handelsstandsforening, som kan bruges på lokal markedsføring.

Det er en nyhed, der bliver modtaget med enorm begejstring hos handelsstandsforeningens formand Hanne Sloth.

"Det her bliver medlemmerne jublende lykkelige over. Det er en rigtig hård periode lige nu for de små forretninger, som er lukket ned, og det er nok ikke alle, der har råd til markedsføring, når de får lov at åbne igen. Det bliver der mulighed for nu, uden man skal løfte pengepungen," konstaterer Hanne Sloth.

Ud over egen næsetip

I nedlukningsperioden har der været kritik af, at blandt andet de store varehuse har haft mulighed for at sælge mange andre ting end dagligvarer.

Hanne Sloth mener dog bestemt ikke, at man på denne måde kunne forvente, at der blev rakt en økonomisk hånd frem til specialforretninger.

"Jeg synes, det er meget generøst. Det er noget, de kommer til at bruge mange penge på, og det havde de jo ikke behøvet. Det er ret vildt, at der har siddet nogle mennesker og fundet ud af, at de penge skal bruges på at hjælpe andre lokale forretninger. Det falder på et 100 procent tørt sted, så der er da helt fantastisk, at folk tænker længere end deres egen næsetip," siger Hanne Sloth.

Store beløb

Kvickly forventer, at der på landsplan bliver doneret mellem syv-ti millioner kroner. Det præcise tal afhænger af, hvor længe nedlukningen kommer til at vare. 

Indtil videre er forretningerne lukket ned til og med 28. februar.

I Kvickly Ebeltoft fortæller direktør Jens Friis dog, at de enkelte varehuse har fået stillet et beløb på minimum 100.000 kroner i udsigt, som altså sendes videre til de lokale specialforretninger.

Fælles gavn

Beløbet kan således ende med at blive større, men det giver kun god mening i den nuværende situation, mener Jens Friis.

"Vi går ind for sund konkurrence, men lige nu kan vi sælge varer, som vores naboer i specialbutikkerne ikke kan. Vores formål har ikke på noget tidspunkt været, at det skulle blive sværere for de små butikker og restauranter, og vi skal ikke lave profit på den situation, som de små butikker er i. Vi ønsker at være en del af et levende handelsmiljø, og det kræver levende specialbutikker. Det her er til fælles gavn," lyder det fra Jens Friis.

Når forretningerne får lov at åbne igen, skal Ebeltoft Handelsstandsforening og Kvickly finde ud af, hvordan pengene konkret skal udmønte sig.

Jens Friis håber dog blandt andet, at der også kan blive tale om forskellige aktiviteter, events og musik i byen, når restriktionerne lempes. 

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.