Ebeltofts gastronomiske scene vokser med ny sushi-restaurant

Det er gået stærkt de seneste uger, og på lørdag slår Namu Sushi dørene op

Artiklens øverste billede
Der er allerede travlhed i Namu Sushis midlertidige køkken i 'Spiren' på Maltfabrikken. Mandag formiddag startede den første intense oplæring, mens Louise Spangenberg også havde en varm telefon at holde styr på. Foto: Simon Carlson

Ebeltoft  Klokken er 9.45 mandag formiddag, og Louise Spangenberg er endnu engang travlt optaget med at tage imod bestillinger over telefonen.

"Der står godt nok på vores hjemmeside, at vi først tager imod bestillinger fra klokken 12, men jeg kan ikke helt lade være med at tage telefonen," konstaterer hun, da bestillingen er noteret.

Det er ikke mere end nogle uger siden, det begyndte at blive konkret, og så gik det lige pludselig stærkt.

Det er ellers først på lørdag 13. februar, at Ebeltoft får sin egen sushi-restaurant, når Louise Spangenberg og Tórður Mortan Berg åbner for Namu Sushi, men efterspørgslen har allerede været ganske massiv. Faktisk så meget, at parret besluttede at fremrykke åbningsdagen, så den nye restaurant er klar til at sende sushi ud af huset, når vinterferien indledes.

"Det er egentlig en idé, vi har gået med i lang tid efterhånden. Vi har tit snakket om, at det var underligt, at man ikke kunne få sushi i Ebeltoft. Det er dog ikke mere end nogle uger siden, det begyndte at blive konkret, og så gik det lige pludselig stærkt. Nok også lidt for stærkt nogle gange. Jeg kommer nok til at skrive en håndbog om, hvordan man ikke bør gøre i sådan en fase," konstaterer Louise Spangenberg grinende.

Gode erfaringer

Men det er netop på grund af den store interesse, at det er gået stærkt. Da nyheden om, at Tórður Mortan Berg og Louise Spangenberg barslede med den nye restaurant piblede ud, strømmede det ind med positive tilkendegivelser fra sushi-sultne ebeltoftere, som havde savnet lige netop det tilbud i byens tiltagende spændende gastronomiske tilbud.

Når Namu Sushi rykker ud af 'Spiren' kommer sushi-produktionen til at foregå fra en food truck ved Ndr. Strandgade. Foto: Namu Sushi

Det er også herigennem, de kommende restauratører har fået god hjælp til opstarten. Den kommer således til at foregå i bygningen 'Spiren' over for Lundbergs Spisehus i Maltfabrikken.

Her er der i denne uge intensiv oplæring af personalet. Louise Spangenberg har tidligere arbejdet seks år i en sushi-restaurant ligesom hun også har været restaurantansvarlig. Hendes erfaring kombineret med samarbejde med yderligere to sæt erfarne hænder ud i tilberedningen af sushi, så selv om opstarten er gået stærkt, så har de kommende restauratører ingen tvivl om, at der står kvalitetsmad klar, når dørene åbner på lørdag.

"Vi er ikke i tvivl om, at det nok skal gå, for vi ved, at vi laver et godt produkt. Vi kommer til at lave hardcore oplæring og sætte nogle ret høje standarder for, hvad folk skal kunne finde ud af, også følger vi løbende op for at finde ud af, hvor gode folk er til det," fortæller Tórður Mortan Berg og Louise Spangenberg .

Tre lokationer

Der bliver imidlertid rigeligt at se til i den kommende tid.

De første par måneder af Namu Sushis opstart sker i 'Spiren', og herefter rykker holdet i en food truck, der vil være at finde på parkeringspladserne ved Ndr. Strandvej.

Flytningerne stopper dog ikke her. I gården ved siden af Pust Glasværksted skal Namu Sushi finde sin endelige lokation, når lokalerne i den gamle bygning er sat i stand senere på året.

I de rustikke rammer ved ved siden af Pust Glasværksted får Namu Sushi sin endelige lokation, når lokalerne er sat i stand. Foto: Simon Carlson

Meget skal således nå at ske, inden turisterne i løbet af foråret begynder at strømme til Ebeltoft. Netop her ligger rent faktisk en af fordelene ved, at tingene er gået temmelig stærkt de seneste uger.

"Vi aner jo faktisk ikke, hvor travlt her bliver. Vi har selvfølgelig nogle forventninger, for vi ved, at sushi også er noget turisterne efterspørger. Det er det gode ved at starte op i allerede nu, at vi kan bruge tid og penge på at etablere et rutineret personale, så vi sammen kan bruge ressourcerne på at finde ud af, hvordan vi står helt skarpt til turistsæsonen," konstaterer Louise Spangenberg og Tórður Mortan Berg.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.