Flere indvandrere i arbejde ville give over en milliard kroner ekstra til Aarhus

"Flere med indvandrerbaggrund skal med i arbejdsfællesskabet," lyder det fra V-folketingsmedlem

Artiklens øverste billede
Fatma Øktem (V). Pressefoto

Arbejdsløsheden er stor blandt ikke-vestlige indvandrere i Aarhus. Faktisk så stor, at Aarhus Kommune kan se frem til en gevinst på hele 1.118 milliarder kroner ekstra i kommunekassen, hvis kommunens borgere med ikke-vestlig baggrund får en beskæftigelse på linje med borgere af dansk oprindelse.

Venstres nye integrationsudspil skal få langt flere indvandrere og flygtninge i beskæftigelse. Det er ikke bare godt for den enkelte, det er også godt for samfundet, når borgere skifter en offentlig ydelse ud med en lønseddel.

Vi foreslår, at alle, der kommer til Danmark, enten skal arbejde eller tage en uddannelse for at modtage ydelser. Sker det ikke, bliver man sat i gang i et nyttejob.

Udover at frigøre en masse penge, som kommunen kan bruge på bedre ældrepleje eller bedre børnepasning, er beskæftigelse også nøglen til integration. Den gode integration sker på arbejdsmarkedet, hvor den enkelte tilegner sig danske normer og værdier i mødet med samfundet og sine kollegaer.

Arbejdsmarkedet kan udjævne de parallelsamfund, som bygger på værdier, der ligger meget fjernt fra de danske. Det er afgørende for Venstre, at der sker en markant ændring indenfor de næste 10 år, som får så mange som muligt med ikkevestlig baggrund ind på arbejdsmarkedet. Det fortjener både samfundet og de enkelte individer.

I Aarhus Kommune har vi netop set, at negativ social kontrol stadig hersker i Østjylland. For mig er der ingen tvivl om, at selvforsørgelse og en plads i arbejdsfællesskabet eksempelvis kan styrke den enkelte til at bryde ud af et undertrykkende og destruktivt parforhold. Derfor skal flere med indvandrerbaggrund med i arbejdsfællesskabet. Det er både en gevinst for den enkelte borger og Aarhus Kommune.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.