Nu er bægeret fyldt - kommunen vil hærværk og vandalisme til livs

Fem grove tilfælde af hærværk på de fem letbanestationer får nu Syddjurs Kommune til at sætte videoovervågning op på samtlige stationer

Artiklens øverste billede
Syddjurs Kommune håber, at videoovervågning på samtlige letbanestationer kan være med til at forhindre hærværk, som det, der skete på Hornslet Letbanestation forleden. Arkivfoto

LETBANE "Hjælp os med at passe på letbanestationerne."

Sådan lyder opfordringen fra Syddjurs Kommune efter, at hærværk og vandalisme har været mere reglen end undtagelsen over en længere periode på letbanestationerne i i Hornslet, Ryomgård, Mørke og Kolind.

Læs mere: Hærværk mod den nye letbanestation i Ryomgård

Læs mere: Vandaler på spil i Ryomgård

Læs mere: Hærværk på letbanestation

Toiletter og venterum har måttet holde for, og hver gang koster det et bondegård at reparere og renovere.

På grund af den gentagne hærværk bliver der nu opsat overvågning af alle letbanestationerne. Det vil også blive undersøgt, om der kan laves andre tekniske tiltag for at hindre hærværket, fortæller Syddjurs Kommune.

Læs mere: Hornslet Letbanestation: Ventesal og toilet atter i fineste stand

Samtlige tilfælde af hærværk er meldt til politiet, og Syddjurs Kommune vil kræve erstatning af de formastelige, hvis politiet får held til at finde dem, lover udviklingsdirektør Poul Møller, Syddjurs Kommune.

Ring til politietLæs mere: Letbanestation: Videoovervågning bliver en realitet i Ryomgård

"Det er naturligvis dybt frustrerende, at nogle få personer ødelægger vores nye faciliteter. Det er dyrt at udbedre, det er ikke dækket af vores forsikring, og det giver desuden alle rejsende en dårlige oplevelse, når der rejses med letbanen. Vi sætter nu videoovervågning op og vi lægger op til en politisk drøftelse af, om der skal laves yderligere tiltag. Jeg vil også opfordre alle lokale beboere, til at hjælpe os med at passe på stationerne. Kontakt endelig Politi eller SSP, hvis man ved noget om hændelserne," lyder det fra Poul Møller, som håber, at man nu kommer det meningsløse hærværk til livs.

SSP - samarbejdet mellem Skole, Socialforvaltning og Politi med henblik på at forebygge kriminalitet hos børn - er også inde over og har været det længe.

SSP er ikke politimyndighed, men en naturlig partner i denne sammenhæng, fordi der er en erkendelse af, at "Den der fanger fuglen, fanger ikke fuglens flugt", som der står i digtsamlingen Digte fra 1964 af Vagn Steen.

20 mio. kroner

Kommunens Team Ejendomme vil kontakte Letbanen og de lokale distriktsråd for at høre, om de har forslag til ændringer, som kan hindre hærværket.

Da Syddjurs Kommune for godt et par år siden satte arbejdet med at gøre letbanestationerne parate til, at letbanetogene skulle køre, afsatte man cirka 20 mio. kr. til arbejdet i Hornslet, Mørke, Ryomgård og Kolind - trinbrættet i Thorsager havde sin egen økonomi.

De ca. 14 mio. kr. var øremærket kommunal finansiering. De resterende midler kom til verden som tilskud fra statslige puljer.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen