Knudepunktet og Den Gamle Kro scorer boksen

LAG Djursland støtter fire projekter på Djursland med sammenlagt godt 1.6 mio. kroner

Artiklens øverste billede
En multisal kan, som ordet siger, bruges til mangt og meget. Dimensionerne og gulvbelægningen indbyder til bevægelse, fx dans, en god akustik, lys og lyd gør salen oplagt til både koncerter og foredrag – og er man mange, kan salen også bruges til fx konferencer og fester, lyder det fra kommende epicenter på Mols og Helgenæs, Knudepunktet

DJURSLAND Ved et onlinemøde i slutningen af januar har LAG Djurslands bestyrelse i enighed nikket ja til at uddele godt 1,6 mio. kr. til fire projekter på Djursland - tre i Syddjurs og et i Norddjurs.

Selvom landet er lukket ned af COVID 19, skorter det ikke på virkelyst og gode ideer på Djursland.

"Der kom 11 spændende ansøgninger ind til LAG Djursland i december, så det var en stor opgave for bestyrelsen at prioritere mellem de mange gode idéer," siger Helle Breindahl, koordinator for LAG Djursland.

Fire projekter blev altså udvalgt til at få midler.

Knudepunktet topscorer

Topscorer er Knudepunktet i Knebel, som er udset til at få et LAG-tilskud på 800.000 kroner til Multisalen, der bliver en hjørnesten i projektet, som skal binde Molsskolen og Mols Hallen sammen og kommer til ar rumme bl.a. børnehus, faciliteter til det lokale kirkeliv m.m.

Den Damle Kro i Hornslet får et LAG-tilskud på 460.000 kroner til at lave bygningsforbedring på den udvendige del af kroen, så den matcher den indvendige renovering.

Grenaa Lystbådehavn modtager 216.780 kroner til at gøre lystbådehavnen til en grøn og bæredygtig havn med fokus på at stoppe udledning af kobber og desuden gøre det lettere for fritidssejlere at komme af med affald på en miljørigtig måde.

Endelig modtager Nationalpark Mols Bjerge en check på 50.000 kroner til at uddanne lokale fællesskaber til at indrette grønne områder og fællesarealer til mere vild natur. Det lever op til LAGs målsætning om grøn energi og miljøforbedring.

Sammenlagt sender LAG Djursland 1.626.870 kroner ud af huset til de fire djurslandske projekter.

Nu er den videre proces, at bevillingen sendes til Indenrigs- og Boligministeriet, som foretager den endelige godkendelse.

LAG Djursland deler penge ud igen i maj måned, hvor der er ca. 1 mio. kr. på højkant.

Jubel på Mols

Pengene til Knudepunktet i Knebel falder på et tørt sted, erkender bestyrelsesformand i Ejendomsfonden bag det kommende fælleshus i Knebel, Grith Mortensen.

Som Lokalavisen tidligere har kunnet fortælle, har der været problemer med at komme i mål med finansieringen af det nye og meget ambitiøse byggeri.

Byggeriet, der er i omegnen af 2000 kvadratmeter, blev udbudt i licitation i sommer, og de priser, der kom ind, var for høje. Derfor har styregruppen nu været igennem hele projektet sammen med brugergrupper og totalrådgiver, og nu er der en ny plan klar.

I den nye plan er der også tegnet en multisal ind, og nu hvor der er fundet ekstra finansiering til salen, kan Grith Mortensen ånde lettet op:

"Vi er meget lettede over, at LAG Djursland har givet os hele det ansøgte beløb til multisalen. I planen for byggeriet af Knudepunktet har vi drømt om en multisal, og nu bliver den til virkelighed – til glæde for alle aldersgrupper."

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen