Delebilsordning på vej til Djursland

Virksomheden Green Mobility har, med støtte fra NRGi, planer om at lancere sin forretningsidé med miljøvenlige elbiler som delebiler til Djursland

Artiklens øverste billede
Green Mobility arbejder på at gøre et indtog på Djursland med 20 startklare elbiler. Pressefoto

DJURSLAND NRGi, der er et andelsejet energiselskab med base i det østjyske område, har atter doneret midler fra Værdipuljen til lokale projekter og idéer ude hos andelshaverne, der skal være med til at sikre en grøn og bæredygtig udvikling af forsyningsområdet.

I alt er 37 projekter blevet støttet med godt fire millioner kroner.

Topscorer er virksomheden Green Mobility, der modtager 666.550 kroner til planerne om en ny ordning med miljøvenlige elbiler som delebiler på Djursland.

Green Mobility er i forvejen engageret med projektet i Aarhus - alle elbiler af mærket Renault Zoe - sammen med NRGi. Lige nu er virksomheden til stede i seks forskellige byer på tværs af Danmark, Belgien og Sverige. I 2021 er det ambitionen at have udbredt selskabets eldrevne delebiler til mere end 15 byer. Målet for 2025 er at være til stede i mere end 35 byer og have over 10.000 biler.

På Djursland vil konceptet omfatte 20 elbiler, som bliver placeret på seks-otte forskellige lokationer på Djursland. Hver bil kan frit benyttes som transportmiddel, hvor man betaler for tiden, der køres i bilen.

Lej via en app

Bilen lejes direkte fra gaden gennem en app, og alle med kørekort kan benytte elbilerne til både korte eller længere ture. Fra Green Mobilitys app kan man finde en elbil i nærheden på kortet i appen, reservere den, låse den op i appen og køre. 

"Vi arbejder fortrinsvis med delebiler i større byer, men vi ser også et stort potentiale i at binde offentlig transport i mindre tæt befolkede områder sammen med delebiler. Og så har vi i forvejen vores delebiler i Aarhus i godt samarbejde med NRGi, så vi glæder os til at udvide samarbejdet og binde Djursland endnu bedre sammen med Aarhus," fortæller Thomas Heltborg Juul, Group CEO hos Green Mobility.

Det er endnu uvist, hvornår delebilsordningen på Djursland præcist bliver en realitet, fordi arbejdet med at indsamle støttemidler til ordningen stadig er i gang, meddeler partnerne.

37 projekter

I alt modtog NRGi godt 100 ansøgninger til niende runde af Værdipuljen, hvoraf 37 projekter har fået støtte.

Der er blevet doneret vidt og bredt i forsyningsområdet i Østjylland, og både de små ideer og store projekter får en hjælpende hånd til at blive realiseret med støttebeløb fra 5.000 kroner og op til den tidligere nævnte højdespringer på knap 700.000 kroner.

En lang række andre projekter på Djursland er også kommet i betragtning til en donation (se faktaboks).

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.