Kolind: Bestyreren af Den Gyldne Grill tæller ned

Indehaver af Den Gyldne Grill på Bredgade, Michael Pedersen, har endnu ikke fundet afløseren for sin mor, Lene Pedersen, som bestyrer, når hun stopper til påske

Artiklens øverste billede
Bestyrer af Den Gyldne Grill, Lene Pedersen, fylder snart 65, og så er det slut på arbejdsmarkedet. Sidste arbejdsdag på Bredgade for hen-de bliver 5. april. Foto: Lars Norman Thomsen 

KOLIND Det er snart 12 år siden, at forretningsmanden Michael Pedersen, Margrethelund ved Ryomgård, åbnede Den Gyldne Grill i Bredgade med det honnette formål at servere fastfood af ordentlig kvalitet til kunderne.

I en årrække har Michael Pedersens mor, Lene Pedersen, været daglig ansvarlig for forretningens drift, men inden så længe takker hun af for at gå på efterløn.

"Vi har aftalt, at jeg stopper til påske, så 5. april bliver min sidste arbejdsdag i Den Gyldne Grill," siger Lene Pedersen, som fylder 65.

Den tidligere Kolind pige har levet sit voksenliv i Pindstrup og ser frem til at bruge tiden på andre ting, når hun har lavet de sidste hotdogs i Den Gyldne Grill.

Søger afløser

Michael Pedersen ejer ejendommen som huser Den Gyldne Grill, hvortil der hører tre lejemål.

"Vi har forsøgt at finde interesserede, som vil overtage Den Gyldne Grill, når jeg stopper, men vi har ikke fået seriøse henvendelser endnu," siger Lene Pedersen.

"Vi ser gerne, at Den Gyldne Grill kan fortsætte, fordi det er en god forretning, men det kræver naturligvis, at man vil investere det nødvendige antal timer i foretagendet og holde en høj standard på det mad, som langes over disken."

Corona-situationen betyder, at Lene Pedersen lige nu ikke kan servere for gæster, der vil nyde deres mad ved bordene i Den Gyldne Grill.

"Vi lever udelukkende af take away, men trods corona så går det faktisk okay. Vi havde det hårdt i foråret 2020, da landet lukkede ned, men så var sommeren til gengæld helt fantastisk på grund af de mange turister, som passerede Kolind på vej til enten Djurs Sommerland eller Skandinavisk Dyrepark," siger Lene Pedersen.

En god tid

Lene Pedersen trådte til som bestyrer i midten af 2011, og hun ser tilbage på tiden på Bredgade med stor glæde og veneration.

"Jeg synes, vi generelt har haft god opbakning, og selv om jeg nok har arbejdet mere end 37 timer, så har det været det værd," siger hun.

Lene Pedersen har prøvet lidt af hvert på arbejdsmarkedet. Hun er autodidakt, men har kun været uden arbejde i en ganske kort periode, siden hun som 13-årig fik sit første job.

"Jeg har arbejdet som syerske og møbelpolstrer og så har jeg lavet mad flere steder, bl.a. på Rosengården i Hornslet, og da det stoppede, blev jeg vikar hos Djurs Mad i Auning," fortæller hun.

Lige nu har hun tre hjælpere ansat i Den Gyldne Grill, der frem til hendes sidste arbejdsdag 5. april vil holde åbent mandag til torsdag fra klokken 16-21 og fredag til søndag fra klokken 11-21.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.