Knap hver femte ansat i ældreplejen er vikar på landsplan - i Syddjurs er det kun hver tiende

En større del af de medarbejdere, der hver dag tager sig af de ældre i kommunerne, er vikarer. I Syddjurs er det dog kun under ti procent, som er timelønnede

Artiklens øverste billede
Situationen i Syddjurs sammenlignet med landstensen. Kilde: Social- og Indenrigsministeriets Benchmarkenhed

ÆLDREPLEJE Andelen af timelønnede på social- og sundhedsområdet i kommunerne er steget siden 2015. Dog ikke i Syddjurs Kommune, hvor tendensen er gået i modsat retning sammenlignet med tendensen på landsplan.

I 2019 var 9,6 procent af social- og sundhedsansatte i Syddjurs Kommune timelønnede (vikarer). I 2015 var det 13,3 procent. Dermed er andelen af timelønnede (vikarer) blevet mindre. Det placerer Syddjurs som nummer 85 på listen over de kommuner i landet med størst andel timelønnede (vikarer) i ældreplejen. I Østjylland rangerer Syddjurs som nummer 12 og 'sidst' blandt de østjyske kommuner.

 Siden 2015 er andelen af timelønnede i ældreplejen i kommunerne steget fra 15,8 procent til 18 procent i 2019, viser tal fra Social- og Indenrigsministeriets Benchmarkenhed. I de østjyske kommuner er der stor forskel på, hvor mange vikarer, der bliver brugt i ældreplejen. I Silkeborg Kommune er knap over hver fjerde medarbejder i ældreplejen ansat på timebasis, mens der altså i Syddjurs er under ti procent timelønnede.

FOA: ikke holdbart

”Det går i den helt forkerte retning. De ældre har brug for, at det er kendte medarbejdere, der kommer hver dag i stedet for skiftende vikarer. Det bliver sværere og sværere for kommunerne at skaffe nok kvalificeret arbejdskraft, men det er ikke holdbart, når man i stigende grad hyrer løstansatte vikarer i stedet for fast personale," udtaler forbundsformand for FOA Mona Striib om tendensen på landsplan.

Forbundsformanden anbefaler kommunerne at tage ved lære af hinanden. F.eks. hvordan man i Syddjurs kan gå så markant imod landstendensen som tilfældet er.

FOA har bragt problematikken omkring timelønnede på forhandlingsbordet under de igangværende overenskomstforhandlinger.

”Vi har en fælles interesse med arbejdsgiver i at få skabt en ordentlig udvikling, hvor vi kan rekruttere til de vigtige kerneopgaver, og vi skal tilbage til gode og trygge jobs i den offentlige sektor,” udtaler Mona Striib.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.