Sekscifret beløb på vej til de aarhusianske forretninger

Coop har sat gang i en kampagne, der skal hjælpe det trængte handelsliv

Artiklens øverste billede
Dennis Ø.K. Andersen, varehuschef i Kvickly i Bruuns Galleri, er i gang med at finde ud af, hvordan han kan bruge pengene bedst på at hjælpe andre butikker.

corona Under kampagnen 'Gode naboer er guld værd' er alle landets Kvickly'er gået sammen om at donere penge til det lokale handelsliv.

Det overskud, som Kvickly landet over har på noonfood-salg i januar og februar går til de lokale butikker, der lider under coronakrisen. Det bliver cirka 100.000 kroner fra hver Kvickly, og i Aarhus er der fire af slagsen, så det betyder, at det lokale handelsliv kan se frem til at modtage omkring 400.000 kroner.

Det er op til hver enkelt varehuschef at beslutte, hvordan pengene skal bruges, så de kommer til at gavne butikkerne.

"Vi skal i dialog med de enkelte butikker for at finde ud af, hvad der er behov for. Det kan være, at der er brug for, at vi skal købe annoncer i avisen eller noget andet. Jeg tænker, at jeg nok kommer til at hjælpe butikkerne i Bruuns Galleri, eller dem der ligger lige om hjørnet. Jeg vil gerne hjælpe, for det kan være, det er det, der afgør, at de ikke lukker," siger Dennis Ø.K. Andersen, varehuschef i Kvickly i Bruuns Galleri.

"Utrolig positivt"

Center manager i Bruuns Galleri, Claus Brændgaard, er positivt stemt overfor Coops initiativ.

"Det er utrolig positivt, at der er nogle virksomheder, der vil støtte andre i svære stunder. Det er et stærkt initiativ," siger Claus Brændgaard.

Men batter 100.000 kroner ret meget, når der er så mange butikker i Bruuns Galleri, der potentielt har brug for hjælp?

"Det er dejligt, at der er nogen, der vil bidrage, og så må andre afgøre, om de 100.000 kroner er lidt eller meget," siger han.

Dialog i syd

Længere mod syd ligger Kvickly i Mega Syd. Der er ingen forening for butikkerne og normalt ikke noget samarbejde imellem dem i den forstand. For at finde ud af, hvordan Per Junior, varehuschef i Kvickly i Mega Syd, bedst muligt kan hjælpe sine naboer, skal han i gang med at brainstorme på forskellige muligheder, så han kan finde de løsninger, der er bedst for naboerne.

"Vi skal have det til at leve, og vi skal have kunderne ind i butikkerne, når de igen må. Kunderne skal føle, at der er noget at komme efter, når butikkerne åbner igen. Det er vigtigt, at vi finder det rigtige snit, og hvordan pengene nytter mest," siger Per Junior.

"Fremragende idé"

Hos Kvickly i Veri Center hilser souschef Claus Hove initiativet fra Coop velkomment, men det bliver den kommende varehuschef, der kommer til at tage stilling til, hvordan pengene skal fordeles.

"Det er en fremragende idé. Vi ligger jo i et center, hvor alt er lukket ned, og det er godt, at vi kan hjælpe butikkerne lidt. Jeg er spændt på at se, hvordan vi kan hjælpe," siger Claus Hove.

Hos Kvickly i Åbyhøj glæder varehuschef Kaj Aakjær sig over initiativet, som han fortæller allerede nu har fået ros af kunderne.

"Jeg skal til at finde ud af, hvad jeg skal gøre. Jeg har ikke lige nogle butikker ved siden af mig, som har lukket, men det er en mulighed at tale med Åbyhøj Handelsstandsforening eller bruge pengene på torvedag eller Elværket. Det er vigtigt, at vi får startet byen op igen, når den må åbne, og jeg vil helst investere i lokalsamfundet, så jeg glæder mig til at finde ud af, hvad der er det bedste," siger Kaj Aakjær.

Gode naboer er guld værd

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.