Hjertestarter fra Molslægerne hænger nu i Begtrup

Artiklens øverste billede
Begstrups nye hjertestarter er blevet taget godt imod. Pressefoto

hjertestarter Den lille landsby Begrup på Mols har arvet en hjertestarter af Molslægerne i Knebel, og det skaber tryghed.

På gavlen af Jens Lund Lauritsens hus i Begtrup hænger en hjertestarter. Den er ganske ny i byen, men har haft et andet liv på bygningen foran Molslægerne i Knebel. Nu er den endt i Begtrup, og det er både Jens Lund Lauritsen og Peter Heydorn glade for. Der har nemlig i længere tid været snak om, at byen skulle have sin egen hjertestarter, og pludselig var tilbuddet der:

"Jeg blev kontaktet af Mols i Udvikling med et tilbud om en brugt hjertestarter, og beskrivelsen stemte meget godt overens med det, vi havde snakket om, så jeg røg i tasterne med det samme. Nu har hjertestarteren fået service, og Jens har installeret den," fortæller Peter Heydorn i en pressemeddelelse.

Han er ambassadør i det lokale ambassadørkorps, som drives af Mols i Udvikling, og det var i den egenskab, at han modtog tilbuddet om en brugt hjertestarter fra Molslægerne. I lægehuset havde de nemlig opdaget, at der hænger to andre hjertestartere meget tæt på Lægehuset i Knebel, en ved Molshallen og en ved apoteket, og det gav anledning til nytænkning, fortæller læge Ole Lund Mægbæk:

"Vi har været i gang med en større ombygning af lægehuset, og vi tog i den forbindelse vores hjertestarter ned. Da vi skulle til at sætte den op igen begyndte vi at diskutere placeringen. Regionen har allerede en hjerterstarter tæt på klinikken, så vi blev enige om at det var lidt voldsomt med to hjertestartere 100 meter imellem. Vi synes derfor, at hjertestarteren kunne gøre mere gavn et andet sted på Mols."

Introduktion på vej

Jens Lund Lauritsen er uddannet i brugen af hjertestartere, og han planlægger at indkalde Begtrups borgere til en hjertestarter-introduktion inden længe. Hjertestarteren bliver også tilmeldt hjertestarter.dk, hvor man kan se, alle tilgængelige hjertestartere i Danmark. For selvom hjertestarteren hænger i Begtrup, er andre i nød selvfølgelig velkomne til at bruge den, fortæller Jens Lund Lauritsen. Han er personligt glad for, at der nu hænger en hjertestarter klar i byen:

"Peter og jeg var ude og motionere for nogle år siden, og jeg fik det dårligt. Senere fandt jeg ud af, at mit hjerte slår uregelmæssigt, og jeg fik indopereret en pacemaker. Det har gjort, at jeg har spekuleret meget over tingene, og jeg blev glad, da Peter fortalte om hjertestarteren. Nu sidder den på vores gavl ud mod vejen, så alle kan se den og bruge den, fortæller Jens Lund Lauritsen i selvsamme pressemeddelelse.

mj

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.