Nu er der rejsegaranti helt til Grenaa

Midttrafik betaler nu taxa eller kørsel i egen bil for 75 kilometer i stedet for 50

Artiklens øverste billede
Rejsegarantien udvides nu fra 50 til 75 kilometer, så driller Letbanen, får man betalt taxaregningen på hele strækningen fra Aarhus til Grenaa.

GRENAA Der er 60 kilometer mellem Grenaa og Aarhus. Men hvis man får brug for Midtjyllands rejsegaranti - for eksempel hvis det skulle ske, at Letbanen ikke kører, og det kan jo ske - så får man kun dækket taxaregningen de første 50 kilometer og hænger selv på den sidste del af regningen. Den logik har været svær at forstå, og det bliver der nu lavet om på.

Midttrafik udvider nemlig rejsegarantien til nu at dække 75 kilometers erstatningskørsel i stedet for de 50 kilometer som hidtil.

På bestyrelsesmødet fredag traf man beslutningen.

Rejsegarantien gælder ved forsinkelser på over 20 minutter efter nogle regler, som ses på Midttrafiks hjemmeside.

Og den nye beslutning betyder, at nu får de rejsende på strækningen mellem Grenaa og Aarhus fuld dækning, når den kollektive trafik driller.

Grænsen på 50 kilometer har indtil nu betydet, at man maximalt fik dækket 50 kilometers kørsel i taxa til nærmeste trafikknudepunkt, eller til kørsel i egen bil ud og hjem. Sidste år var der seks rejsende, som kun fik de 50 kilometer dækket hos Midttrafik, så det er jo ikke noget, der vælter budgettet for trafikselskabet. Midttrafiks administration skønner, at merudgiften fremover bliver mellem 5000 kroner og 25.000 kroner afhængig af Letbanens stabilitet.

Der har været henvendelser til Midttrafik både fra borgere og fra Norddjurs Kommune over den hidtidige ordning.

"Det er retfærdigt og det er godt med en garanti, som får flere til at vælge letbanen i hverdagen. Og det bliver jo hverdag igen, når vi er sluppet ud af corona og nedlukning. Garantien er vigtig for pendlerne, der dagligt skal mellem Grenaa og Aarhus og omegn. Og garantien gælder såmænd også ved forsinkelser på grund af frostvejr på letbanen. Jeg er selvfølgelig glad for at henvendelserne har givet resultat," siger Mads Nikolajsen, medlem af Midttrafiks bestyrelse og SF-er i Norddjurs kommunalbestyrelse.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen