25-årige Laura bliver spidskandidat for et splittet Enhedslisten

Enhedslisten har to kvinder i front til det kommende valg

Artiklens øverste billede
Laura Bryhl, der læser idéhistorie på Aarhus Universitet, er på toppen af listen for Enhedslisten til valget. Pressefoto

Et nyt og ubeskrevet blad er blevet valgt som spidskandidat for Enhedslisten i Aarhus.

Det bliver 25-årige Laura Bryhl, som kommer til at stå på toppen af listen for Enhedslisten til kommunalvalget i november, oplyser partiet i en pressemeddelelse.

Laura Bryhl, der til dagligt læser idéhistorie på Aarhus Universitet, fik flest stemmer ved et netop afholdt stormøde og blev "med overvældende opbakning valgt som partiets aboslutte spidskandidat," lyder det fra Enhedslisten. 

Valget af den unge kandidat sker efter en tid, hvor interne stridigheder i partiet er brudt ud i lys lue. For kort tid siden valgte stedfortrædende byrådsmedlem Peter Hegner Bonfils på grund af interne skænderier at sige farvel og melde sig ind i Socialdemokratiet, og få øjeblikke senere undsagde byrådsmedlem afløseren Viggo Jonasen offentligt, hvorefter hun meldte, at hun ikke ville genopstille.

Nu er det altså helt nye ansigter, der skal tegne Enhedslisten i lokalpolitikken, og til det kommende valg vil den nye spidskandidat særligt sætte fokus på klimakrisen og store velfærdsudfordringer.

"Vi er en god sammensat liste, der alle sammen har forskellige kompetencer og erfaringer. Vi kommer til at supplere hinanden rigtig godt og kan gøre brug af hinandens ressourcer, når vi skal samles om valgkampen," lyder det fra Laura Bryhl, der tidligere har siddet i Børn- og Unge-byrådet.

Nummer to på kandidatlisten er 44-årige Katrine Vinther Nielsen, folkeskolelærer på Beder Skole. Hun har blandt andet fokus på velfærd, socialpolitik og handicap- og ældreområdet.

Helt nede på en femteplads på kandidatlisten finder vi 76-årige Viggo Jonasen, der for øjeblikket sidder i byrådet efter Peter Hegner Bonfils' afgang. Men det gør han næppe efter valget, med mindre Enhedslisten får helt usandsynligt godt valg.

Enhedslistens kandidater opstiller nemlig på partiliste, hvor placeringen på stemmesedlen er afgørende for, hvem der tildeles eventuelle byrådspladser frem for det personlige stemmetal.

Viggo Jonasen, der internt har været særligt kritisk i forhold partiets linje især i budgetforligene, havde sat næsen op efter et spidskandidatur, men der lader altså ikke til at have været opbakning til Jonasens linje.

ddp

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.