Tøffe lokker - En af årets kulturelle oplevelser går forbi Jensens Bøfhus

Her er de seneste aarhusianske op- og nedture

Artiklens øverste billede
Morten Nystrup, ansvarshavende chefredaktør for Jyllands-Postens Lokalaviser

OPTUR

Stig og steak

Det er ualmindeligt godt set af Teatret Svalegangen at dramatisere Stig Tøftings i forvejen dramatiske liv. Et nyt stykke baseret på selvbiografien ”No regrets” er på vej til de skrå brædder. Bogen om et omtumlet liv er blandt de bedst sælgende selvbiografier herhjemme, så der er med garanti mange, der vil valfarte til Svalegangen. Men hvor er det nu, teateret ligger? ”Tøffe” holder selv stilen med følgende svar: ”Jeg har altid vidst, hvor Svalegangen ligger, for jeg er kommet rigtig mange gange på Jensens Bøfhus, der ligger lige ved siden af i Rosenkrantzgade,” siger han til Århus Stiftstidende. Således vejledt.

Hvidt på alle måder

Vi burde valfarte til museerne og områdets andre attraktioner i disse dage. Men heller ikke vinterferien er som den plejer i år. Der er således dømt endnu mere tid sammen med familien, og så er det de gratis glæder, der tæller; f.eks. en tur ud i naturen, hvor man mærker, at lyset mærkbart er vendt tilbage med rig mulighed for et skud D-vitamin. Eller man kan søge mod AGF, der hele ugen tilbyder byens børn masser af digitale oplevelser, hvis man orker mere skærmaktivitet.

NEDTUR

Ødelagt

På Tranbjergskolen kan det mærkes og ses: ødelagte ruder og døre, afbrændinger samt graffiti er triste tegn på et stigende antal hærværkstilfælde i området. Antallet af hærværksanmeldelser i Tranbjerg er steget med 78 pct. i 2020 i forhold til året før, og skolen er så hårdt ramt, at man nu føler sig nødsaget til at sætte kameraovervågning op. Gadeplan Aarhus holder nøje øje med lyssky aktiviteter på alle kommunens skoler og legepladser. Er hærværket endnu en trist konsekvens af den langvarige om omfattende nedlukning, der især rammer de unge?

Enhed i flertal

Der er ikke meget enhed over Enhedslisten i Aarhus. To mandater i byrådet er nok til dyb splittelse, når partiets bagland har så meget magt, som det er tilfældet i Enhedslisten. Baglandet synes i stadig højere grad at være præget af permanent afvisning af alt og en langt fra så kompromissøgende stil, som byrådsmedlemmet Lone Norlander Smith bl.a. har stået for. Det blev slået fast med hammer og sejl ved seneste byrådsmøde, hvor splittelsen mellem Norlander og vikar-veteranen Viggo Jonasen var både åbenlys og pinagtig. Det er svært at tage alvorligt. Nu er den 25-årige Laura Bryhl valgt som ny spidskandidat til årets kommunalvalg, mens Katrine Vinther Nielsen er nummer to. For vælgernes tålmodighed må man håbe, at det varsler nye tider og tilgange.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.