Alfabet-aktivitet i vinterferien på biblioteker

Masser af bogstavsjov i vinterferien på kommunens biblioteker

Artiklens øverste billede
21-årige Laura Nørgaard Henriksen har tegnet bogstaverne med de truede dyr og sat dem sammen til en plakat. Bag på hvert enkelt bogstav kan man finde 'fun facts' om de enkelte dyr, som børnebibliotekar Mette Harbo fra Hadsten Bibliotek har gravet frem. Foto: PR

vinterferie På dette tidspunkt plejer bibliotekerne i Favrskov at have ABC-værksted for alle de børn, der er nysgerrige på bogstaverne, blandt andet dem der starter i førskole lige om lidt. Nu hvor coronaen stadig forhindrer adgangen til lokalerne, har man valgt at flytte nogle af aktiviteterne udendørs.

Dels vil man i vinduerne til biblioteker og kulturhuse se flere plakater med bogstavlege, dels vil man i områderne rundt om husene kunne finde bogstaverne fra et ganske særligt alfabet.

"Det truede dyre-alfabet" har lokal oprindelse, det er nemlig tegnet af den 21-årige Laura Nørgaard Henriksen, der er født og opvokset i Hammel. Siden hun forrige år blev student har hun forberedt sig på at søge optagelse på en grafisk uddannelse, og undervejs har hun tegnet bogstaverne med de truede dyr og sat dem sammen til en plakat.

Bag på hvert enkelt bogstav kan man finde 'fun facts' om de enkelte dyr, som børnebibliotekar Mette Harbo fra Hadsten Bibliotek har gravet frem. På den måde kan legen med at finde alle bogstaverne appellere til både små og lidt ældre børn. For de mindste gælder det om at genkende bogstaverne, mens de lidt større kan blive klogere på dyrenes verden.

I vinduerne kan man som nævnt finde flere plakater med bogstavlege. Lotte Salling har lavet bogen ”Alfabet-atlet” ud fra den betragtning, at børn også lærer med kroppen. Plakaterne viser, hvordan man kan forme både de store og de små bogstaver med sin krop. Hvis kan gerne vil lege videre hjemme i varmen, kan man finde det hele på hjemmesiden lottesalling.dk

Samme forfatter står bag 'Sørøver Søren og andre alfabetrim' der ligeledes i plakatform vil være at finde i vinduerne. Bogen kan man finde på eReolen. Det er sjovt at rime og remse og lege med sproget på den måde, og Sørøver Søren er en fin arvtager til Halfdan Rasmussens elskede ABC-rim.

Hvis I ikke lige når at komme forbi i vinterferien, vil plakaterne og bogstaverne være ophængt til og med 28. februar. Du kan finde flere idéer til alfabet-aktiviteter på biblioteks hjemmeside.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.