Heldigvis positive tendenser i Ebeltoft

Kirstine Bille har også kigget bekymret på udviklingen, men hun aner et vendepunkt

Artiklens øverste billede
Formand for Familie- og Institutionsudvalget Kirstine Bille (SF) vurderer også, at den kommende gennemgribende modernisering af Ebeltoft Skole kan være med til at øge opmærksomheden på Ebeltoft fra potentielle tilflyttere. Pressefoto

Ebeltoft Formand for Familie- og Institutionsudvalget Kirstine Bille (SF) har ligesom sine politiske kollegaer igennem længere tid kigget en anelse bekymret på Ebeltofts aldersudvikling og ikke mindst børnetallene, som skal danne grundlaget for fremtiden i byen.

Lige nu peger statistikken i den forkerte retning, men det ser alligevel ud til, at der kan anes et vendepunkt, vurderer udvalgsformanden.

"Det ser heldigvis ud til, at prognoserne er lidt negative i forhold til virkeligheden. Der er godt nok stadig et faldende børnetal, men der er flere børn i Ebeltoft end forventet. Det ser også ud til, at der er en tendens til, at der flytter flere yngre familier med børn til byen. Ikke nok til at gøre det til en fremgang endnu, men jeg synes, der er tendenser til, at Ebeltoft bliver mere end en ferieby," siger Kirstine Bille.

Mennesker mødes

Det er blandt andet i miljøet omkring Maltfabrikken og på Grobund, at Kirstine Bille har noteret sig en stigende interesse fra tilflyttere. 

Hun bider dog mærke i, at Syddjurs Kommune skal gøre større fremskridt i forhold til at skabe job i området og samtidig være facilitator på, at virksomheder og iværksættere ser potentiale i Ebeltoft. 

Her kommer projektet Ebeltoft i Udvikling blandt andet ind i billedet. Her arbejdes der på at binde byen, havnen og naturen bedre sammen, og det vil være med til at gøde interessen for flere tilflyttere, mener Kirstine Bille. 

"Det vigtigste for en by er, at der er noget at tage sig til. Byen skal være levende, og den skal være autentisk levende og ikke noget der er fundet på. Det er blandt andet det som Maltfabrikken kan gøre ved at være den dynamo midt i byen, hvor mennesker går hen. Der skal være nogle krydsningsfelter, hvor man møder andre mennesker, og man møder liv. Det er sådan byen gerne skal være, for at den kan være rigtig attraktiv for mange mennesker," vurderer udvalgsformanden.

Andre typer

Hun mener således, at der er taget nogle skridt i den rigtige retning ved at Ebeltoft i Udvikling har sat større fokus på netop Ebeltoft styrker fremfor at have en bred strategi for kommunens byer.

"Tallene har da bekymret mig, og det er da også årsagen til, at vi har prøvet at se på Ebeltoft på en anden måde og sætte nogle ting i gang.

Ebeltoft i Udvikling peger på det potentiale, der er i byen, og hvordan man får det hele til at hænge bedre sammen, så man forhåbentlig skaber nogle attraktive miljøer for en anden type børnefamilie end dem, der for eksempel flytter til Hornslet.  

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.