Stafet For Livet: Der skal tænkes ud af boksen, hvis Stafet For Livet skal gennemføres i 2021

Styregruppen bag Stafet for Livet i Rønde Bypark apellerer til, at nye kræfter tager over, hvis 2021-udgaven skal blive til noget

Artiklens øverste billede
Styregruppen håber, at nye og gerne yngre kræfter sammen med Kræftens Bekæmpelses konsulenter får etableret et alternativt arrangement i Syddjurs. Pressefoto

Event Stafet For Livet i Syddjurs kunne ikke gennemføres sidste år, og siden har Styregruppen i Stafetten arbejdet hen mod gennemførelsen af Stafetten i 2021.

Læs mere: Aflysning: Stafet for Livet 2020 afvikles ikke

"Men med samfundets nuværende og langvarige nedlukning af de lokale forretninger, virksomheder, foreninger, musikere, artister, skoler, som vi plejer at arbejde sammen med, har det dog ikke været muligt at gennemføre de forberedelser, der hører til en velfungerende Stafet For Livet i Syddjurs 2021 i Byparken," siger Viggo Noe og Helle Hallberg i en pressemeddelelse på vegne af Styregruppen.

Nedlukning udfordrer

Stafet for livet i Syddjurs har siden 2007 bl.a. afviklet 13 meget velbesøgte og velfungerende Stafetter i Byparken i Rønde. Pressefoto

De store udfordringer er også noget, Kræftens Bekæmpelse er opmærksom på.

Læs mere: Stafet for Livet: Resultat klar til hjælperfesten

"Vi ser ind i en anderledes Stafet For Livet sæson i 2021 på grund af Covid19. Derfor skal der tænkes i nye muligheder, så vi kan lave et godt arrangement, som holder fast i ånden, håbet og fællesskabet i Stafet For Livet, og som samtidig er tilpasset de retningslinjer, som myndighederne udstikker og den lokale virkelighed. Vi skal sammen tænke ud af boksen og tale om, hvordan vi skaber gode oplevelser til Stafet for Livet, selvom vi skal gøre det på en anden måde, end vi plejer. Det vil sige, at vi opfordrer alle stafetter til at lave et alternativt arrangement. Dette kunne være en decentral stafet, online lysceremoni eller noget helt tredje," meddeler Kræftens Bekæmpelse i et brev til Stafet For Livet i Syddjurs.

Læs mere Stafet for Livet: Meget tilfreds formand

Styregruppen har med de ændringer, som disse orienteringer medfører, gjort situationen op.

"Da den fysiske stafet, som vi kender, ikke bliver en mulighed, har vi valgt at sige, at det er på tide, at der findes nye kræfter til at tilrettelægge en alternativ eller en decentral Stafet," konstaterer Viggo Noe og Helle Hallberg, der på Styregruppens vegne kan se tilbage på mange succesfulde arrangementer:

"Stafet for livet i Syddjurs har siden 2007 afviklet 13 meget velbesøgte og velfungerende Stafetter i Byparken i Rønde. Den absolutte største Stafet i Syddjurs blev gennemført i 2017 under Jane Pedersens ledelse med over 1800 deltagere og med et overskud på godt 700.000 kr. I 8 år blev der op til hver stafet afholdt ’Kunst og musik Stafetter’, hvor lokale kunstnere og musikere donerede deres kunstværker og arbejdskraft. Disse arrangementer genererede et samlet overskud på en kvart million. Stafet i Syddjurs har i de 13 år indsamlet over 5 mio. kr. til forskning og bekæmpelse af kræft. Det har kun være muligt, fordi utallige frivillige hvert år har lagt rigtig mange timer i forberedelserne og gennemførelsen af stafetterne, og fordi der har været en utrolig lokal opbakning med donationer fra forretninger, virksomheder, skoler, foreninger, kunstnere og håndværkere. Det at løfte i flok har været en fælles drivkraft, og vi takker alle, der gennem årene har bidraget til, at Stafet For Livet i Syddjurs blev en stor succes."

Læs mere: Stafet for Livet: Ryomgård borger bliver ny formand

Må finde nye veje

Styregruppen i Stafet For Livet i Syddjurs, under ledelse af Viggo Noe, ser gerne de alternative muligheder, som Kræftens Bekæmpelse foreslår, blive gennemført i 2021.

Læs mere: Fotogalleri: Stafet for Livet bød øsende regnvejr trods

"Men vi må også erkende, at tiden er kommet til, at nye kræfter sammen med konsulenterne for Kræftens Bekæmpelse finder de nye veje for en Stafet For Livet i Syddjurs," fortæller han.

Styregruppen håber, at nye og gerne yngre kræfter sammen med Kræftens Bekæmpelses konsulenter får etableret et alternativt arrangement i Syddjurs, der kan blomstre til gavn for kræftramte, Fighterne og deres familier.

Læs mere: Stafet for Livet kan også benytte Byparken i 2020

"Forskning og opsporing af kræft er en vigtig og værdifuld opgave som heldigvis støttes af mange gennem forskellige aktiviteter," slutter Viggo Noe.

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.