På Ryomgård Realskole spiller de velvære bingo i en underlig Covid-19 tid

Det er vildt hårdt i længden kun at mødes i det virtuelle rum i løbet af skoledag, men lærer Ole Kjær har fundet en sjov måde til at også få den sociale del af dagligdagen til at fungere

Artiklens øverste billede
Ole Kjær går ikke sukkerkold efter, at han har indført velvære bingo i skoledagen. Flere elever har således været forbi hans bopæl i Egå med velsmagende kager på det seneste. Tilsendt foto

RYOMGÅRD "Jeg må rose eleverne for deres seriøsitet og evne til at klare en mærkelig skoledag i denne tid," siger lærer Ole Kjær, Ryomgård Realskole.

Han mærker, at flere elever godt kan lide roen ved at sidde derhjemme og have mulighed for mere 1:1 tid med deres lærere end det er muligt i en traditionel skoledag. Den sociale del, fællesskabet, mangler de fleste imidlertid, og i takt med, at ingen ved, hvornår Danmark åbner igen, er det hårdt ikke at kunne mødes på skolen.

"Det er fint, vi kan mødes virtuelt og lave undervisning herfra, men det er tydeligt, at eleverne savner at være sammen med deres kammerater rent fysisk, som de er vant til," siger Ole Kjær.

Den rutinerede lærer, som blandt andet underviser de ældste klasser på Ryomgård Realskole i matematik og idræt, kan også mærke på sig selv, at han også savner den daglige omgang med elever og kolleger på skolen.

Kager til læreren

Velvære bingo kan også kaste raske gåture omkring Vallum Sø af sig. Eleverne er blevet så begejstret, at flere er klar på en tur eller to i vinterferien sammen med Ole Kjær. Tilsendt foto

Ole Kjær, som bor i Egå og har et livslangt og kærligt forhold til alt slags idræt og især fodbold, spekulerede efter nytår på, hvordan han kunne sparke gang i det sociale liv i klasserne og få mere smil på i hverdagen uden at give køb på seriøsiteten i undervisningen.

"Jeg har simpelthen indført, at vi spiller velvære bingo i min 8. og 9. klasse for de, der vil være med, og opbakningen har været meget fin hidtil, " fortæller han.

"Det foregår online, og hver elev får en spilleplade med 12 felter med forskellige opgaver, som skal løses. Det kan være, at du skal bage en kage, gå en tur eller spille et spil," fortæller Ole Kjær.

Pointen er så, at opgaven helst skal løses sammen med en klassekammerat og gerne med forskellige klassekammerater, så alle oplever at være med, men fortsat så de opstillede Covid-restriktioner overholdes.

"Sørger du for, at få din lærer inddraget, så vanker der selvfølgelig ekstra point," griner Ole Kjær.

Tre elever har således været forbi hans bopæl i Egå med en kage og vel at mærke hver for sig. Mums!

Tur omkring Vallum Sø

Han har også sammen med en kollega og elever gået med på den smukke tur ved Vallum Sø i udkanten af Ryomgård.

"Det er faktisk blevet så efterspurgt at gå en tur ved Vallum Sø, at flere elever har spurgt, om vi ikke også skal gå ture i vinterferien."

"Jeg er med på den og kører gerne til Ryomgård for at gå en frisk tur. Vi skal nok overholde kravene om afstand til hinanden og en lille flok på maksimalt fem," lover han.

Det betyder, at den idrætsglade lærer kan komme til at gå mange ture med sine elever, men det gør han også hjertens gerne.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.