Mikkel Jensen skal sikre Peugeot Sport et comeback i verdensklasse

Kæmpe gennembrud for Mikkel Jensen, der skal hjælpe Peugeot Sport med et storstilet comeback i verdensmesterskabet for sportsvogne samt 24-timersløbet på Le Mans

Artiklens øverste billede
Foto: Peugeot Sport

Mikkel Jensen fra Hasselager har taget karrierens ultimative drømmeskridt og indgået en WEC-kontrakt med Peugeot Sport. Danskeren bliver dermed én af seks udvalgte kørere, der skal hjælpe det franske mærke til et comeback på højeste niveau i sportsvognsracing samt generobring af Le Mans-tronen.

"Det er en drøm, som er gået i opfyldelse, og jeg er enormt taknemmelig over at være med på holdet. Det er uden tvivl min karrieres højdepunkt. Det er et kæmpeprojekt med ambitioner i verdensklasse, og ved at være en del af programmet fra start bliver jeg også en del af udviklingen af en racerbil til en helt ny æra i sportsvognshistorien. Det bliver en rigtig spændende rejse," lyder det fra Mikkel Jensen i en pressemeddelelse.

Mikkel Jensen blev kontaktet af Peugeot Sport efter sin optræden i efterårets 24-timersløb på Le Mans, hvor den hurtige LMP2-stjerne brillerede med sine hurtige stints, som undervejs sikrede en klasseføring.

To danskere på holdet

Den 26-årige dansker vandt senere en klassesejr i det amerikanske Petit Le Mans og sikrede et podie i 12-timersløbet på Sebring, ligesom han også vandt sæsonfinalen i European Le Mans Series.

Mikkel Jensen er ikke den eneste dansker. Peugeot-holdet har nemlig også tegnet kontrakt med den tidligere Formel 1-kører Kevin Magnussen. Det stærke kørerlineup består desuden af den franske tidligere Le Mans-vinder og WEC-mester Loïc Duval, den franske ex-Formel 1-kører Jean-Éric Vergne, den britiske regerende Le Mans-klassevinder Paul di Resta, samt den amerikanske LMP2-verdensmester og Le Mans-vinder Gustavo Menezes.

Britiske James Rossiter er tilknyttet som test- og reservekører.

"2021 bliver et rent udviklingsår, hvor vi kommer til at bruge en masse timer i simulatoren, indtil den første prototype er klar til test i løbet af efteråret. Som det er nu ved vi faktisk ikke, hvornår vi stiller til start, eller hvordan kørerne bliver fordelt i bilerne, men vi forventer at debutere i et af 2022-sæsonens første løb," oplyser Mikkel Jensen.

bo

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen