Business Djursland har fået medvind

Mere end 200 medlemmer og stigende omsætning har givet Business Djursland mange flere muligheder til at være seriøs sparringspartner for nye iværksættere og mindre virksomheder

Artiklens øverste billede
Direktør Ole Svit (forrest), Business Djursland, er godt tilfreds med udviklingen i erhvervslivets forening på Djursland med medlemsfremgang og stigende omsætning. Henrik Jespersen (bagerst) stoppede i sommeren som sekretariatsleder. I stedet arbejder han som projektmedarbejder hos Businnes Djursland. Foto: Lars Norman Thomsen

ERHVERVSLIV Det er et dårligt tegn, når medlemmerne af en forening melder sig ud i huj og hast, fordi de ikke bakker op den strategi, som bestyrelsen har fremlagt på en ordinær generalforsamling.

Det var tilfældet hos Business Djursland i foråret 2019, hvor bestyrelsen med planen 'Proaktiv Erhvervsfremme' forsøgte at sætte en ny kurs for erhvervslivets fælles forening på Djursland. I medfør af strategien skulle den siddende bestyrelse honoreres på en måde, som mange medlemmer ikke kunne goutere. Der skulle udbetales honorarer til bestyrelsen for over 300.000 kroner sammenlagt på årsbasis i en forening med et budget på 1.5 mio. kroner.

Formanden alene var således indstillet til et årligt honorar på 120.000 kroner.

Medlemsflugten betød, at både formand og næstformand hurtigt trak følehornene til sig og overlod hvervet med at samle op på tingene til de tilbageblevne i bestyrelsen.

Langt sejt stræk

Det lykkedes bestyrelsen med formand Ole Sørensen, indehaver af Rejsecenter Djursland, i spidsen at få taget de første skridt til en genrejsning, og i februar 2020 ansatte Business Djursland Ole Svit som forretningsudvikler. Svit kom med en ballast som mangeårig direktør hos Viden Djurs, hvor han fratrådte i august 2019, men inden da havde nået at skabe grobunden for et lokalt iværksættermiljø.

Tillige ansatte Business Djursland Henrik Jespersen som administrativ leder.

Formålet med ansættelserne var med bestyrelsesformand Ole Sørensens ord: "En erkendelse af, at det er nødvendigt at opruste organisationen, hvis man fremover skal kunne levere mere til medlemmerne og blive opfattet som en seriøs medspiller i erhvervslivet, især hos de mange mindre virksomheder, som Djursland er så rig på."

Svit direktør

Da Danmark lukkede op igen i sommeren 2020 blev der ændret i organisationen på ny.

Sekretariatschef Henrik Jespersen fratrådte sin stilling pr. 31. juli for i stedet at overgå til en stilling som projektmedarbejder, mens Ole Svit blev udnævnt til direktør for Business Djursland.

"Vi var nede på blot 133 medlemmer på et tidspunkt, men er nu kommet pænt over 200, og det er lykkedes at fordoble vores omsætning, så det går faktisk forrygende," fortæller Ole Svit.

Han er fast på kontoret i Business Djurslands lokaler i Stabrand, overfor Aarhus Lufthavn, fire dage om ugen.

Ole Svit har primært fokus på de mange iværksættere og mindre virksomheder, der er på Djursland.

"Trods corona-situationen er er vi lykkedes med både at stable iværksættercaféer på benene og gennemføre 1:1-rådgivning," fortæller Ole Svit.

Hans mangeårige erfaring med iværksætteri gør, at han kan få iværksættere knyttet sammen i netværk, hvor de kan sparre og drage nytte af hinandens erfaringer.

Flere kompetencer

Ole Svit har sammen med bestyrelsen i takt med den stigende omsætning fået mulighed for at udvidde sekretariatet med flere medarbejdere.

Kari Baklund, kendt fra Egil´s Café og Mols Kafferisteri, og med mange års erfaring inden for marketing og kommunikation, står for nu for nyhedsbreve til medlemmerne, opdatering af hjemmeside m.m.

Dorete Schmidt Rindom, indehaver af Djurs Consulting, varetager opgaven som arrangementskoordinator hos Business Djursland, mens Niels Erik Iversen, regionsrådsmedlem året ud for Socialdemokratiet,

"Business Djursland har overtaget driften af seks erhvervsnetværk på Djursland, som i de sidste 20 år er drevet af Niels Erik Iversen," fortæller Ole Svit.

Der er ialt 46 virksomheder med i netværkene, som tilsammen beskæftiger omkring 1.600 medarbejdere. Niels Erik Iversen bistår nu Business Djursland med at finde ud af, hvordan de seks netværk skal køre i fremtiden.

"De aftaler, der er lavet med medarbejderne i sekretariatet, er på et niveau, som gør, at de pågældende også skal passe deres forskellige andre erhvervsaktiviteter. Kari Baklund og Dorete Schmidt Rindom er som udgangspunkt på kontoret to dage om ugen hos Business Djursland," forklarer Ole Svit.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.