Faste vaccinationssteder på Djursland er klar til marts

Artiklens øverste billede
Det bliver nu lettere for de indkaldte borgere på Djursland at få både første og andet stik i vaccinationen mod Covid-19. Arkivfoto: Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Borgerne i Syddjurs, Norddjurs og Favrskov Kommuner kan fra begyndelsen af marts få deres vaccinationsstik mod Covid-19 i lokale idrætscentre.

Region Midtjylland opretter i starten af marts tre nye vaccinesteder til vaccination af borgerne i henholdsvis Norddjurs, Syddjurs og Favrskov kommuner, som drives i samarbejde med de tre kommuner under ledelse af Vaccinationscenter Randers ved Regionshospitalet Randers.

Det skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

I Syddjurs Kommune bliver det Rønde Idrætscenter på Skrejrupvej 9B, der skal huse Vaccination Rønde som en fast lokation.

Borgerne i Norddjurs Kommune skal køre til Vaccination Grenaa, der får adresse hos Grenaa Idrætscenter på Ydesvej 2

I Favrskov Kommune skal borgerne tage til Vaccination Hammel i Hammel Idrætscenter på Thorsvej 4.

For alle indkaldte borgere

De tre steder afløser de midlertidige vaccinationssatellitter, der frem til uge 11 tilbyder revaccination til borgere i målgruppe 2; borgere der er fyldt 65 år, der modtager både praktisk hjælp og personlig pleje, samt til udvalgte personer i risiko for alvorligt forløb med Covid-19 (målgruppe 5).

Med åbningen af Vaccination Rønde, Vaccination Grenaa og Vaccination Hammel i marts måned betyder det nu, at alle borgere, der indkaldes til vaccination, kan booke sig til både første og andet stik i deres hjemkommune, frem for at skulle tage turen til Randers.

Bedre service

At kunne lette adgangen til vaccinationen for borgerne glæder Regionsrådsformand Anders Kühnau, der finder det vigtigt at gøre det så nemt og trygt for borgerne som muligt at tage imod vaccinen.

"Vi har i samarbejde med kommunerne fundet tre meget velegnede placeringer til vaccination i lokale idrætscentre, hvor der er gode adgangsforhold, hvor det er let at holde afstand, og hvor der er god plads til at indrette både afskærmede områder, hvor borgene Dato 18.02.2021 Side 2 vaccineres, og observationsområde efter vaccinationen. Det er alfa og omega, at det er nemt for borgerne at tage imod tilbuddet om vaccinationen, og det glæder mig meget, at borgerne fra Syddjurs, Norddjurs og Favrskov Kommuner nu kan spare turen til Randers," siger Anders Kühnau i pressemeddelelsen.

Vent på indkaldelsen

Vaccinerne tilbydes på de tre lokationer i Syddjurs, Norddjurs og Favrskov efter de samme prioriteringer fra Sundhedsstyrelsen som hidtil. Det betyder, at borgerne fortsat skal vente på indkaldelsen i e-boks eller pr. brev, og at borgeren skal booke en tid, førend de kan møde op for at modtage vaccinationen.

SC

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.