Radikale klar med tre topkandidater

Partier går efter tre pladser i det næste byråd

Artiklens øverste billede
Radikale er klar med sit 'tophold' til kommunalvalget 16. november. Privatfoto

Radikale Venstre valgt umiddelbart før vinterferien spidskandidat og topkandidater til kommunalvalget 16. november. Tage Nielsen, en af Byrådets grand old men og formand for Kultur-, Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget, er spidskandidat, mens det nuværende byrådsmedlem Anne Heeager og Kristian Klit er de øvrige topkanditater.

De tre topkandidater kommer fra henholdsvis Galten, Skanderborg og Stjær, og på den Radikale liste står også Kurt Myhlert Olsen og Christoffer Schou - de bor i henholdsvis Ry og Skovby.

"Hvis jeg skal sætte ord på arbejdet i den Radikale byrådsgruppe i den indeværende byrådsperiode, så vil jeg sige, at vi har været enormt hårdtarbejdende og altid søgt indflydelsen," siger Tage Nielsen, som altså er genvalgt som sit partis spidskandidat frem mod kommunalvalget i november.

"”Anne Heeager og jeg kæmper hver dag for, at Skanderborg Kommune vedbliver at være en attraktive kommune at bo i - og det synes vi faktisk, at vi lykkes med. Derfor har vi også en forhåbning om, at vi ved det kommende kommunalvalg vil gå fra to til tre kandidater i Byrådet. For vi tror selvfølgelig på, at folk bider mærke i vores indsats," uddyber Tage Nielsen.

Enormt meningsfyldt

Anne Heeager, der kom i Byrådet ved det seneste kommunalvalg, er også fortsat blandt partiets topkandidater. "Jeg har været med i godt tre år nu og synes, at det er et enormt meningsfuldt arbejde. Med min alder og min baggrund ser jeg mig selv som repræsentant for børnefamilierne i Byrådet. Og sådan en repræsentant synes jeg faktisk, at der er brug for! Samtidig er byrådsarbejdet i det hele taget både sjovt og udfordrende, så jeg er klar på at lægge alle kræfter i fire år mere," siger Anne Heeager, der ud over byrådsarbejdet arbejder som ekstern lektor ved Aarhus Universitet.

Som helt ny blandt de radikale topkandidater, bidrager Kristian Kilt, som til daglig er SSP-konsulent i Odder Kommune og skolebestyrelsesformand på Stjærskolen, også til at kunne repræsentere børnefamilierne i byrådet.

"Jeg er optaget af, at vi i højere grad skal kunne indrette familielivet til, der hvor vi er i livet med mere fokus på frihed og nærhed. Vi skal også have styrket alle vores skoler, den grønne omstilling i kommunen og skabt mere sammenhæng mellem by og landsby, og her tror jeg, at jeg kan komme til at gøre en forskel," siger Kristian Kilt.

Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.