Pizzaovnenes Ferrari i La Casa i Grenaa

Mehdi glæder sig til at åbne igen efter coronapausen

Artiklens øverste billede
Mehdi har tændt op i pizzaovnen og er klar til at tage imod gæster i La Casa på Torvet i Grenaa, når coronapausen forhåbentlig snart er slut.

GRENAA Der er helt sikkert mange, der ser frem til, at Danmark atter lukker op efter corona. Men det gælder i høj grad Mehdi Elmadihi, som slet ikke kan vente til, at han kan lukke døren op i hans restaurant La Casa på Torvet i Grenaa.

Iøvrigt en dør, som er blevet flyttet, fordi der er blevet renoveret i coronapausen, så man nu bedre kan adskille de spisende gæster i restauranten og kunder, som skal hente takeaway.

"Det virkede ikke særlig godt, at takeaway-kunderne skulle gå tværs gennem restauranten for at hente deres mad, så derfor har vi flyttet døren og sætter glas op som adskillelse til restauranten," siger Mehdi.

28 års erfaring

Det er 28 år siden han lavede den første pizza i Grenaa, hvor han først var ansat hos Alberto og siden på Det Gyldne Krus, inden han blev selvstændig og købte Italia. Den blev siden solgt videre og Mehdi etablerede for snart 20 år siden sommerrestauranten Casablanca - opkaldt efter hans hjemby i Marokko - på Grenaa Lystbådehavn. Og for seks år siden fulgte han op med La Casa på Torvet, der har åbent hele året - hvis det da ikke lige var for den der corona. Mehdi er faktisk den restauratør i Grenaa, der har ejet sin restaurant i længst tid - og man må vel sige, at han år for år har fået større og større konkurrence på pizzafronten, hvor man nu kan få en pizza mere end en halv snes steder i byen.

Men Mehdi glæder sig ikke kun til at åbne døren. For han har nemlig her i coronapausen fået installeret en italiensk produceret stenovn, der kan varmes op med både gas og træ. Og den vil han hellere end gerne tænde op for.

Som Ferrari

"Det er en Ferrari inden for pizzaovne. Den allerbedste kvalitet. Stenpladen er specielt fremstillet til at kunne klare de høje temperaturer, og den kan både rotere samt hæves og sænkes. I en traditionel pizzaovn kommer varmen kun i bunden, men vi ved jo, at varme stiger til vejrs, så når pladen hæves, får pizzaerne mere varme," siger Mehdi, der i den nye ovn kan bage ti pizzaer på to minutter. Knasende sprøde og med kvalitetsfyld.

Mehdi har taget sin kokkeuddannelse i Silkeborg efter, at han landede i Grenaa. Det betød en lang køretur - men skærpede også hans interesse for at bruge de bedste råvarer.

"Jeg samarbejder her med en italiener, som nu bor i Randers, og han importerer selv fra Italien. Det allervigtigste i en pizza er selvfølgelig melet, hvor jeg bruger sorten manitoba fra Molina Caputo i Napoli, der er den sidste mølle af sin art i byen. Den males i finheden 00, og regnes for at være den bedste mel i verden til pizza, fordi den er velegnet til langtidshævning. Og osten skal være mozzarella - frisk naturligvis - ligesom der skal ægte skinke fra Parma på en pizza," siger Mehdi, som selvfølgelig også selv laver tomatsovsen. Ikke noget med at bruge tomatkoncentrat fra dåse her.

Lille shop

Han kan snart glæde sine kunder med en lille shop i restauranten, hvor det bliver muligt at købe italienske specialiteter - mel, pesto, pølse, ost, sodavand, vin og øl blandt andet, så man selv kan forsøge sig derhjemme.

"Det er længe siden, jeg besluttede mig for ikke at gå på kompromis med kvaliteten. Og når jeg åbner igen - forhåbentlig 1. marts - vil der også være et par gourmetpizzaer på kortet med lidt eksklusive råvarer. Men jeg vil også gerne være kendt for andet end pizza, og heldigvis har gæsterne taget godt imod tapas og retterne med fisk og kød. Jeg var sidste år overrasket over at se, hvor mange af vores gæster, som bestilte stjerneskud og fisketallerken. Der skal være andet end pizza på menukortet," siger Mehdi.

Men naturligvis vil den nye pizzaovn have nyhedens interesse, når La Casa åbner igen.

"Da jeg undersøgte markedet, var jeg imponeret over, at der bare i Italien er 40-50 leverandører af sådanne ovne. Jeg så den her demonstreret i Marseilles og faldt straks for ovnen fra Marana på Sicilien.

"Når man får en friskbagt pizza, skal man kunne smage varmen. Ovnen må aldrig blive kold, og allerhelst vil jeg fyre med træ i ovnen, men den kan også tændes i to sider med gas," siger en entusiastisk Mehdi.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen