I Syddjurs og andre kommuner kan det lade sig gøre - men ingen bogposer fra biblioteket i Norddjurs

Syddjurs Bibliotek roses for at tænke lige ud af posen med nye initiativer for at komme læserne i møde - men i Norddjurs vil man ikke åbne for coronainitiativer

Artiklens øverste billede
Udvalgsformand Riber Hog Anthonsen (tv.) var behørigt klædt på med mundbind, da han kunne overrække Syddjurs Biblioteks første bogpose i kategorien Læsetid til ligeså corona-klædte Jørgen Jensen i Dejret. Foto: Lars Norman Thomsen

DJURSLAND Syddjurs Bibliotek høster i denne tid roser, når det handler om at være innovativ - få en god idé og før den ud i livet til fordel for brugerne.

I denne mærkelige coronatid har de fysiske biblioteker trukket skodderne til.

I Syddjurs har man så lanceres initiativet meden Bogpose To-Go, hvor personalet på Syddjurs Bibliotek fylder bøger i en pose, som læseren har bedt om på Bibliotekets hjemmeside.

Og det er blevet en stor succes, fortæller biblioteksleder Claus Gustav Pettersson.

Bogposen kan afhentes på et af de fysiskebibliotekeri Hornslet, BMA - Maltfabrikken i Ebeltoft, Kolind+ eller Biblioteket i Rønde i et aftalt tidsrum.

"Vores Bogposer går i øjeblikket som varmt brød og bliver specielt brugt af vores mange kernebrugere," fortæller Claus Gustav Pettersson.

Læsetid

For nylig var det så tid til at lancere det seneste af mange initiativer i corona-tiden. Det har fået overskriften Læsetid og henvender sig tilborgere, somnetop bor et stykke fra et de fysiske biblioteker og/eller føler sig isoleret.

"Læserne vil kunne bestille et bogabonnement således, at vi en gang om måneden kommer forbi deres privat adresse og leverer fem nye bøger til dem. Plus at vi tager 'de gamle' bøger med retur," siger Claus Gustav Pettersson.

70-årige Jørgen Jensen var den første læser, som fik glæde af Læsetid.

Riber Hog Anthonsen (V), formand for Udvalget for Plan, Udvikling og Kultur, havde taget turen fra bopælen i Mørke og til Dejret langt ude på Mols for personligt at overrække den første bogpose med fem bøger til en forventningsfuld Jørgen Jensen.

"Jeg har bestilt krimier," fortalte Jørgen Jensen, som sammen med sin kone er flittige læsere og glæder sig over muligheden for at få en bogpose bragt til døren og hentet igen om en god måned, når han skal have en ny forsyning.

"Jeg synes, det er en rigtig god løsning i den her tid, hvor man måske ikke har lyst til eller mulighed for at køre langt efter bøger."

Ikke i Norddjurs

Flere læsere har henvendt sig til avisen og spurgt, hvorfor man ikke kan lancere noget lignende i Norddjurs. Når nu man kan hente både maling og cement i et byggemarked, som click and collect.

Og her er svaret fra Norddjurs Biblioteker, at Norddjurs Kommune og dermed også bibliotekerne har stort fokus på at efterleve de generelle retningslinjer udstedt af sundhedsmyndigheder for at forhindre smittespredning og dermed sikre borgere og medarbejdere.

"Vi ved I savner bibliotekerne - vi savner også jer! Der er skruet op for lån på de digitale platforme for at afbøde manglen på fysisk litteratur, lyd og film - det er ikke helt det samme uden turen til biblioteket - det ved vi alt om, men vi må stå sammen lidt endnu," skriver Norddjurs Biblioteker.

Og man fortsætter: "Bibliotekerne er hele tiden opmærksomme på de muligheder, der er for at åbne mere op, fx via afhentningsløsninger. Det er en frivillig mulighed for kommunerne at åbne for denne. Lokalt afventer vi en lempelse af de restriktioner der pt. er gældende - og som bekendt er nogen af de strengeste der har været i hele corona-perioden - inden vi ser på gradvist at åbne mere op. Så hold ud. Vi er her stadig og I er meget velkomne til at ringe efter hjælp til oprettelse og det digitale, hvis det driller. I er også meget velkomne til at ringe eller skrive, hvis I mangler den sædvanlige vejledning til at finde en god bog på de digitale platforme."

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.