Flertal vil tvinge rådmand til at oprette pårørenderåd

Flertal i byrådet har stillet forslag om etablering af bruger/pårørenderåd på bosteder samt aflastnings- og dagtilbud

Artiklens øverste billede
Flertallet bag forslaget foreslår, at kommunen kigger mod Skive og Aalborg, hvor man har haft succes med pårørenderåd. Foto: Danni Paulsen

Skeletterne er væltet ud af skabet i Sociale Forhold og Beskæftigelse det sidste år til halvanden, hvor pressen har kunnet afsløre særdeles kritisable forhold på flere bosteder for udsatte borgere.

Blandt andet kunne Lokalavisen Aarhus afsløre voldsom mistrivsel, vold, samarbejdsvanskeligheder og personaleflugt på autisme-bostedet Kilebo i Tilst, der sidenhen blandt andet er foreslået opdelt og tildelt flere ressourcer.

En gennemgående kritik fra særligt pårørende har været mangefuld indflydelse og dårlig lydhørhed i den kommunale ledelse, og det er blevet bemærket af et flertal i byrådet bestående af V, K, RV, EL, DF og løsgængeren Dorthe Borgkvist.

Disse har sålede fremsat et forslag til byrådet, der skal tvinge rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Kristian Würtz (S), til at udarbejde en plan, der skal sikre, at der kan etableres bruger/pårørenderåd på boster og aflastnings- og dagtilbud.

"Når vi ser de mange sager, der gennem de seneste år har været på vores bosteder, giver det god mening, at man forener de gode kræfter, der er omkring beboerne på vores botilbud, så får vi et bedre perspektiv. Sammen kan vi udvikle de enkelte steder og skabe en bedre hverdag for beboerne," lyder det fra konservatives Mette Skautrup på Facebook.

Ifølge partierne skal rådene have medindflydelse i forhold, der er væsentlige for beboernes trivsel, sundhed og sikkerhed. Desuden skal kommunen stille uddannede pårørendevejledere til rådighed ved ønsket om at oprette et råd.

"Det er meget kritisabelt, at der ikke for længst er oprettet den slags råd. Vi har jo set flere triste og stærkt kritisable sager med omsorgssvigt på nogle af bostederne. Det her kan forhåbentlig være med til at forhindre den slags sager fremover. Med dette forslag kan vi virkelig gøre en forskel i det daglige liv for nogle af de svage grupper i kommunen. Det er meget glædeligt," fastslår Enhedslistens Lone Norlander Smith i en pressemeddelelse.

Kun fire af kommunens 36 bosteder har i dag et pårørenderåd.

Forslaget forventes behandlet på byrådsmødet den 24. februar.

ddp

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.