Partshøring: Naboerne har 14 dage til at fortælle kommunen om deres syn på Realskolens pavillon

Fredag modtog naboerne til Ryomgård Realskoles pavillon-byggeri på skolens boldbane i deres e-boks Syddjurs Kommunes forslag til byggetilladelse, som nu er i en såkaldt partshøring

Artiklens øverste billede
Ryomgård Realskole har lavet en visualisering af pavillonen, når den står fluks og færdig

RYOMGÅRD "Vi er klar til at udsende materiale til partshøring til de naboer, vi skønner kan have en individuel interesse i sagen. De har det senere i dag i deres e-boks," lød det fredag fra Rune Packness, bygningskonstruktør ved Syddjurs Kommune.

Som Lokalavisen tidligere har fortalt, er de nærmeste naboer, anført af Lars Broe - til Ryomgård Realskoles opførelse af en 872 kvadratmeter stor hjemkøbt pavillon i moduler på klubbens boldbane op mod Askevej - sure over manglende information og undrer sig over, hvordan skolen kan opføre en pavillon på en støbt grund til formålet og tillige lægge el, vand og varme ind i bygningen uden først at have fået en byggetilladelse.

Både naboer og Ryomgård Realskole er enige om, at det nuværende visuelle udtryk mere ligner en industribygning, der er moden til nedrivning, end en skole. Foto: Lars Norman Thomsen

"Jeg siger det offentligt, fordi det er min udsigt, der bliver skæmmet mest. Jeg savner helt klart en markant holdning og bedre forståelse fra Ryomgård Realskoles side til hele byggeriet og os naboer," har Lars Broe udtalt til Lokalavisen. Broe finder også det visuelle udtryk helt hen i skoven.

Ryomgård Realskole har stærkt brug for mere plads til nye faglokaler til håndværk og design, billedkunst, hjemkundskab og en ny SFO-ramme.

Brev til naboerne

Ryomgård Realskole har efter Lokalavisens artikler om de vrede naboer, afleveret et brev i de pågældende naboers postkasser.

Heri beklager skolen, "at vi ikke har været mere proaktive i vores kommunikation omkring projektets fremskridt og mål."

Ryomgård Realskole slår i brevet fast, at skolen i hele forløbet har været i tæt dialog med Syddjurs Kommune og fulgt kommunens anvisninger. Det stemmer også helt overens med de sagsakter, som Lokalavisen har modtaget fra Syddjurs Kommune og gennemlæst.

Ligeledes gentages det i brevet, hvad skoleleder Janus Laier også har udtalt til Lokalavisen, at det nuværende visuelle udtryk langt fra bliver det endelige.

"Klap nu lige hesten og vent til, at vi er færdige med byggeriet," lød opfordringen fra Realskolens leder i Lokalavisen.

"Sardindåsen", Janus Laiers karakteristik, skal beklædes med bæredygtige materialer, så bygningens udseende kommer helt i sync med det omkringliggende landskab.

Ryomgård Realskole opfordrer slutteligt i brevet til, at naboerne henvender sig direkte til skolen med kommentarer og spørgsmål.

Speciel sag

Rune Packness erkender overfor Lokalavisen, at sagen er speciel i den forstand, at bygningen allerede er opført på en på forhånd udvalgt placering, hvor der er støbt en sokkelgrund - uden at der givet byggetilladelse.

"Jeg vil skynde mig at sige, at Syddjurs Kommune gav en opstillingstilladelse i august, inden bygningen blev opstillet. Vi modtog så i september en ansøgning om byggetilladelse til det opstillede byggeri. Ansøgningen var ikke fyldestgørende nok til, at vi kunne behandle sagen, og derfor bad vi om yderligere materiale fra ansøger, som vi modtog i slutningen af januar, så vi nu kan afslutte sagen."

Med partshøringen har naboerne mulighed for at komme med bemærkninger til byggeriet, inden sagen bliver behandlet og afgjort.

Hvis Syddjurs Kommune beslutter sig for efter partshøringen, at der kan gives byggetilladelse, vil denne også kunne påklages af naboerne.

Undrende Broe

Kritiker Lars Broe siger til Lokalavisen, at han undrer sig over, hvorfor Syddjurs Kommune aldrig har fortalt ham, at der er givet en opstillingstilladelse.

"Jeg har haft kontakt med dem 3-4 gange og fået tilsendt andre dokumenter. Der er jeg ikke stødt på det. I et af de breve burde der have stået, at der var givet en 'opstillingstilladelse'. Der står derimod, at de (modulerne, red.) er opstillet uden forudgående tilladelse, og derfor reagerer jeg jo," anfører Lars Broe.

Han synes, at der flere ting, som fortsat stritter - og at der er forskellige udlægninger af sagen. I Lars Broes optik får man først en byggetilladelse, før man begynder at opføre en bygning.

"Jeg er nået dertil, hvor andre med kendskab til jura, må vurdere det. Det positive er at vi nu får mere information. Det er dog flot sagt, at vi/jeg fremstår, som en der ikke vil i dialog, når nu Realskolen selv erkender, at de ikke har været “ mere proaktive“ i deres kommunikation - de lagde et brev i postkassen med meget mangelfulde oplysninger og få dage derefter stod bygningen der."

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.